Istočno Sarajevo: Danas sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića

07.07.2020. 08:59
0
IZVOR: SRNA

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića na kojem bi trebalo da bude riječi o imenovanjima i o budžetu institucija BiH za ovu godinu.

Sastanak će biti održan u 13.00 časova u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će na današnjem sastanku sa Čovićem i Izetbegovićem razgovarati o imenovanjima, te da je SNSD zainteresovan za dva mjesta - Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH.

- Tamo ima već oko pet, šest mjesta koja popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koja, isto tako, treba da budu stavljena pred Savjet ministara i to pitanje bude završeno - rekao je Dodik juče novinarima u Banjaluci.

On očekuje da budu dogovorena ranije utvrđena imenovanja, odnosno da ne bude više blokada u vezi sa tim.

- Eventualno, ako se strane dogovore da nešto mijenjaju ili urade na pojedinačnim mjestima da to otvore i pokušaju riješiti u budućnosti - rekao je Dodik.

I Izetbegović je rekao je da se nada da će na današnjem sastanku sa Dodikom i Čovićem biti dogovorene kvote o svim imenovanjima, uz napomenu da je to trebalo odavno uraditi.

- Mi moramo odrediti kvote, moramo znati šta pripada Bošnjacima, šta Srbima, a šta Hrvatima. Ne možemo to izbjegavati. Po meni, to je trebalo odavno uraditi, a ne izmišljati probleme - rekao je juče Izetbegović.

On je naglasio da svakome treba prepustiti da imenuje kadar iz svoje kvote, kao i da ne bi trebalo "lomiti koplja", već raditi prema Ustavu i onako kako zakoni nalažu.

Izetbegović je rekao da će sa liderima SNSD-a i HDZ-a razgovarati i o budžetu institucija BiH za ovu godinu, te da ga zbunjuju Čovićeve izjave da budžet treba ići u redovnu parlamentarnu proceduru.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika
Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO) Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO)
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    22h 12m
    0
  • Domaći posni brusketi
    22h 45m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    18h 3m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    20h 11m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    16h 24m
    1