Источно Сарајево : Деканима факултета уручене златне плакете Града

02.10.2020. 15:45
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић данас је уручио златне плакете деканима факултета чије је сједиште у Источном Сарајеву.

Свечаности је присуствовао и ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић.

Скупштина града Источно Сарајево, поводом славе града Источно Сарајево - Светог Петра Дабробосанског, усвојила је одлуку да факултете са сједиштем у Источном Сарајеву награди златним плакетама за изузетан допринос у научно-образовном процесу и развоју града.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић честитао је на одликовањима деканима факултета и истакао да је Универзитет „жила куцавица“ града.

Кулић је рекао да је пријатно изненађен колико градоначелник Вуковић, предсједник Скупштине Лучић, али и начелници општина посвећују пажње овом Универзитету.

-Прије неколико дана обиљежили смо један изузетно важан датум, то је 14. септембар, када смо прославили 28 година од оснивања Универзитета. Тог дана једна генерација храбрих, али прије свега људи са визијом донијела је одлуку о издвајању Универзитета односно факултета из Универзитета у Сарајеву и оснивања Универзитета у Источном Сарајеву - подсјетио је Кулић.

На питање новинара о оснивању студијског програма Медитеранска пољопривреда у Требињу Кулић је рекао да неће дозволити да дође до урушавања односно „парчања“ Универзитета у Источном Сарајеву и оснивања неких универзитета по другим локалним заједницама.

Слика

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић захвалио се на помоћи коју Град пружа факултетима као и на промоцији самог Електротехничког, Машинског као и  Пољопривредног факултета.

- Ове године смо успјели да заједничким напором повећамо број студената, јер сматрам да је потребно уписивати што више студената на јавне факултете како би остали на подручју града Источног Сарајева, а тиме и у нашој Републици Српској- закључио је Поповић.

 

Слика


Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да 17. септембра прослављена крсна слава града Источно Сарајево, али због познатих околности није било Свечане академије.Он је додао да се овим састанком са ректором и деканима обиљежава почетак академске године.

- Ово је прилика да апострофирамо значај Универзитета у Источном Сарајеву, свих факултета који га чине и  да је Универзитет институција која помаже опстанак и развој града - рекао је Лучић.

Лучић је нагласио да успјеси факултета служе за промоцију и већу видљивост града, али и показују огроман ентузијазам и жељу за развојем.

-Ја се надам да ћемо  у наредном периоду бити у ситуацији да добијемо сједиште Ректората у Источном Сарајеву, да ћемо имати нове зграде за наше факултете који то још увијек немају, да ће наши студенти имати боље услове за студирање. Надам се да ће у Источном Сарајеву бити изграђен студентски дом како би се што више студената у њега смјестило и лакше студирало. У сваком случају Град Источно Сарајево и Градска управа остаће сигуран, поузда и вјеран партнер Универзитету - закључио је Лучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    23h 29m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    21h 36m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    15h 49m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    21h 40m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    19h 49m
    0