Istočno Sarajevo : Dekanima fakulteta uručene zlatne plakete Grada

02.10.2020. 15:45
0
IZVOR: KATERA

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić danas je uručio zlatne plakete dekanima fakulteta čije je sjedište u Istočnom Sarajevu.

Svečanosti je prisustvovao i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić.

Skupština grada Istočno Sarajevo, povodom slave grada Istočno Sarajevo - Svetog Petra Dabrobosanskog, usvojila je odluku da fakultete sa sjedištem u Istočnom Sarajevu nagradi zlatnim plaketama za izuzetan doprinos u naučno-obrazovnom procesu i razvoju grada.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić čestitao je na odlikovanjima dekanima fakulteta i istakao da je Univerzitet „žila kucavica“ grada.

Kulić je rekao da je prijatno iznenađen koliko gradonačelnik Vuković, predsjednik Skupštine Lučić, ali i načelnici opština posvećuju pažnje ovom Univerzitetu.

-Prije nekoliko dana obilježili smo jedan izuzetno važan datum, to je 14. septembar, kada smo proslavili 28 godina od osnivanja Univerziteta. Tog dana jedna generacija hrabrih, ali prije svega ljudi sa vizijom donijela je odluku o izdvajanju Univerziteta odnosno fakulteta iz Univerziteta u Sarajevu i osnivanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu - podsjetio je Kulić.

Na pitanje novinara o osnivanju studijskog programa Mediteranska poljoprivreda u Trebinju Kulić je rekao da neće dozvoliti da dođe do urušavanja odnosno „parčanja“ Univerziteta u Istočnom Sarajevu i osnivanja nekih univerziteta po drugim lokalnim zajednicama.

Slika

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović zahvalio se na pomoći koju Grad pruža fakultetima kao i na promociji samog Elektrotehničkog, Mašinskog kao i  Poljoprivrednog fakulteta.

- Ove godine smo uspjeli da zajedničkim naporom povećamo broj studenata, jer smatram da je potrebno upisivati što više studenata na javne fakultete kako bi ostali na području grada Istočnog Sarajeva, a time i u našoj Republici Srpskoj- zaključio je Popović.

 

Slika


Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da 17. septembra proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo, ali zbog poznatih okolnosti nije bilo Svečane akademije.On je dodao da se ovim sastankom sa rektorom i dekanima obilježava početak akademske godine.

- Ovo je prilika da apostrofiramo značaj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, svih fakulteta koji ga čine i  da je Univerzitet institucija koja pomaže opstanak i razvoj grada - rekao je Lučić.

Lučić je naglasio da uspjesi fakulteta služe za promociju i veću vidljivost grada, ali i pokazuju ogroman entuzijazam i želju za razvojem.

-Ja se nadam da ćemo  u narednom periodu biti u situaciji da dobijemo sjedište Rektorata u Istočnom Sarajevu, da ćemo imati nove zgrade za naše fakultete koji to još uvijek nemaju, da će naši studenti imati bolje uslove za studiranje. Nadam se da će u Istočnom Sarajevu biti izgrađen studentski dom kako bi se što više studenata u njega smjestilo i lakše studiralo. U svakom slučaju Grad Istočno Sarajevo i Gradska uprava ostaće siguran, pouzda i vjeran partner Univerzitetu - zaključio je Lučić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    2h 56m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    13h 14m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    13h 20m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    13h 18m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    12h 9m
    0