Источно Сарајево: Дјечије одјељење Матичне библиотеке обиљежава десети рођендан

27.12.2020. 10:23
0
ИЗВОР: СРНА

Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево сутра ће обиљежити десет година рада, а због епидемиолошке ситуације традиционална приредба биће организована са мање учесника и дјеце, изјавила је Срни вршилац дужности директора ове културне установе Наташа Кулашинац.

Она је напоменула да Дјечија библиотека има 2.735 чланова узраста од неколико мјесеци до четрнаест година.

- Нажалост, ове године због ситуације изазване вирусом корона и епидемиолошких мјера нисмо могли да реализујемо све планиране активности, па чак ни све редовне, али смо се трудили да будемо на услузи дјеци и њиховим родитељима. Трудили смо се да одржимо неке од радионица, као што су ликовна и мала школа читања, те курсеве енглеског језика за дјецу - рекла је Кулашинац.

Она је додала да су све активности реализовали уз придржавања епидемилошких мјера, те са максимално десеторо дјеце по радионици.

Према њеним ријечима, фонд у Дјечијем одјељењу чини око 10.000 библиотечких јединица, књига, сликовница, играчака и другог дидактичког материјала.

Бесплатне услуге које обезбјеђују за малишане од једне до 14 година уклањају социјалне баријере и дају исту могућност свима за кориштење како библиотечког тако и дидактичког материјала, те могућност за стицање нових знања кроз најсавременије методе и радионичке активности и креативно провођење слободног времена, порили су из Дјечијег одјељења. 

Коментари 0
Повезане вијести
Кењић и Пејушић донијели преокрет Кењић и Пејушић донијели преокрет
Тушевљак: Тек треба да покажемо право лице Тушевљак: Тек треба да покажемо право лице
Акција добровољног давања крви у Источном Старом Граду 21. октобра Акција добровољног давања крви у Источном Старом Граду 21. октобра
Најчитаније
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    7h 29m
    4
  • Сахрањена Зорица Кусмук
    6h 59m
    0
  • Требевић: Клизиште на Златишту пријети Старом Граду?
    16h 9m
    0
  • Кењић и Пејушић донијели преокрет
    11h 21m
    0
  • Ко ће први тестирати руску вакцину против рака?
    4h 21m
    1