Источно Сарајево јутрос има три нова становника

11.05.2020. 08:17
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена су два дјечака и једна дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је јутрос уредно снабдијевен водом.

Због планираних радова на дијелу 10 kV вода Конструктор, данас, 11. 5. 2020. (понедјељак), у периоду од 10:00 до 12:00 часова без електричне енергије ће остати потрошачи који се напајају са трафоподручја: МГА, Лимар, ГП Пут, Шкрбино поље, Дрвостил, Доње Младице, Доње Младице 1, Павловац Касиндо, Касиндо школа и Касиндо пошта.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 рођена није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражила су 32 пацијента.

У Дому здравља „ Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија несметано, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
На граничном прелазу Градишка појачан је саобраћај теретних возила на излазу из БиХ. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Улазак страним држављанима у БиХ због пословних обавеза дозвољен је само ако имају потврду о негативности теста на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова, као и позивно писмо компаније коју долази да посјети.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе Клобук.

У Републици Српској дозвољено је кретање свим грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта и у дане викенда. Од 22.00 до 5.00 часова на снази је забрана кретања на подручју Републике Српске.

На подручју Српске особама старијим од 65 година кретање је дозвољено сваки дан од 7.00 до 13.00 часова.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац - граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком уз постављене семафоре.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити сунчано и топло уз постепено наоблачење, а крајем дана могући су локални пљускови у југозападним подручјима.
Вјетар ће бити слаб до умјерен, јужног и југозападног смјера, мјестимично и појачан, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од 22 до 28 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно уз локалне пљускове Сутра облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за три дјевојчице Наш град богатији за три дјевојчице
Повећана опасност од одрона, магла у котлинама Повећана опасност од одрона, магла у котлинама
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 16m
    0
  • Слани мафини
    13h 37m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 32m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 26m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 55m
    0