Источно Сарајево: На четвртој „Танго зимској лиги“ учествовале 133 екипе

02.03.2020. 10:35
0
ИЗВОР: Srna

На четвртој "Танго зимској лиги 2020" у малом фудбалу, која је у Источном Сарајеву трајала готово три мјесеца, учествовале су 133 екипе, више од 1.350 дјеце из 28 школа фудбала и спортских клубова.

Бранислав Арсенијевић, директор Школе фудбала "Танго", која је организатор, рекао је новинарима да су учествовала дјеца од 2005. до 2013. годишта.

Слика

-У лиги је учествовало 28 клубова, готово сваки од њих са по неколико екипа у неколико генерација. Спортски клуб `Темпо` је учествовао са 12 екипа и они су освојили доста медаља. Побједницима честитам- истакао је Арсенијевић.

Он је рекао да је задовољан како је све протекло и изразио наду да ће ова лига у наредним годинама бити још јача и постати препознатљива у цијелом региону.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је ово спортски догађај који има регионални карактер и значај, те да је улагање у спорт и најмлађе суграђане једно од основних опредјељења ове локалне заједнице.

-Морамо бити поносни на организаторе ове спортске манифестације, с обзиром на то да је кроз такмичење прошао велики број учесника. То је на неки начин обиљежило протекли период у спортском смислу на подручју ове општине, али и града Источно Сарајево и регије, јер су учествовале екипе из цијеле БиХ- навео је Божовић.

Тренер Спортског клуба "Темпо" из Источног Новог Сарајева Александар Шкрба изјавио је Срни да је сваке године све више учесника и да се пријављују све квалитетније екипе.

-У конкуренцији 2008. и 2012. годиште освојили смо прво мјесто, треће мјесто су освојиле екипе 2009. и 2010. годиште, док је 2011. годиште освојило друго мјесто. Било је доста и појединачних награда, тако да имамо разлога да будемо задовољни- истакао је Шкрба, додајући да је и организација турнира била задовољавајућа.

Један од тренера малог фудбала "Танго" Мико Чампара рекао је да је посебно задовољан због великог одзива, изразивши наду да ће на сљедећој зимској лиги бити још више екипа.

Најбољи стријелац турнира је Алем ДЖафић из Фудбалског клуба "Чаја", најбољи играч лиге је Анас Шкоро из фудбалске академије "Академика", а титула најбољег голмана свих категорија припала је Ајдину Кадриспахићу из Школе фудбала "Младе наде".

Пехари, медаље и захвалнице уручени су јуче у Спортском центру "Ла бомбонера" у Источној Илиџи.

Коментари 0
Повезане вијести
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    13h 5m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    13h 37m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    8h 48m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    13h 46m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    16h 53m
    0