Источно Сарајево: Ново возило Дому за старија лица

16.07.2020. 13:29
0

Удружење Срба Сарајевско-романијске регије из Торонта донирало је 21 хиљаду марака Дому за старија лица у Источном Сарајеву. Новац је уложен у куповину новог возила за ову установу, како би се олакшао свакодневни рад са корисницима.

- Корисницима Дома за старија лица, превоз до Дома здравља, болнице, банке и гдје год им је потребно сада је лакши уз ново возило. Возило је од велике помоћи и особљу запосленом у Дому, јер ефикасније обављају свакодневне обавезе - истакао је директор Дома за старија лица Источно Сарајево Миљан Сладоје.

Сладоје је додао да ово није прва донација Удружења Срба Сарајевско-романијске области из Торонта.

- И раније смо добијали донације у виду постељина и потрепштина за бригу о старијим лицима, али је ова донација свакако много значајнија, у питању је 17 хиљада канадских долара, што нас је пријатно изненадило. Запослени и ја смо веома захвални Удружењу - рекао је Сладоје.

Срби широм свијета удружено дјелују, а помоћ није изостала ни од Српске братске помоћи из Канаде, којима Дом за старија лица такође дугује захвалност, истакао је директор ове установе.

- Дугујемо велику захвалност и Српској братској помоћи из Канаде који су пружили логистичку подршку да се ова донација реализује. Дакле, преко њих смо добили средства, средства су директно уплаћена понуђачу, пошто смо провели поступак јавне набавке и изабрали возило које је иза нас, регистровали га и оно је већ у нашој свакодневној употреби и могу рећи да већ имамо боље резултате.

У Дому за старија лица Источно Сарајево тренутно је смјештено 143 лица. Уз свакодневну бригу, важно је заштитити старије особе од вируса корона, а директор Миљан Сладоје истиче да су превентивне мјере против ширења вируса дале резултате, те да су корисници заштићени.

Коментари 0
Повезане вијести
Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“ Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“
Црвена звезда донирала 50.000 евра народним кухињама на Космету Црвена звезда донирала 50.000 евра народним кухињама на Космету
Подијељени шпорети на чврсто гориво социјално угроженим породицама у Источној Илиџи (ФОТО) Подијељени шпорети на чврсто гориво социјално угроженим породицама у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    20h 24m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    23h 44m
    0
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 36m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    22h 2m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    18h 10m
    0