Istočno Sarajevo: Novo vozilo Domu za starija lica

16.07.2020. 13:29
0

Udruženje Srba Sarajevsko-romanijske regije iz Toronta doniralo je 21 hiljadu maraka Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu. Novac je uložen u kupovinu novog vozila za ovu ustanovu, kako bi se olakšao svakodnevni rad sa korisnicima.

- Korisnicima Doma za starija lica, prevoz do Doma zdravlja, bolnice, banke i gdje god im je potrebno sada je lakši uz novo vozilo. Vozilo je od velike pomoći i osoblju zaposlenom u Domu, jer efikasnije obavljaju svakodnevne obaveze - istakao je direktor Doma za starija lica Istočno Sarajevo Miljan Sladoje.

Sladoje je dodao da ovo nije prva donacija Udruženja Srba Sarajevsko-romanijske oblasti iz Toronta.

- I ranije smo dobijali donacije u vidu posteljina i potrepština za brigu o starijim licima, ali je ova donacija svakako mnogo značajnija, u pitanju je 17 hiljada kanadskih dolara, što nas je prijatno iznenadilo. Zaposleni i ja smo veoma zahvalni Udruženju - rekao je Sladoje.

Srbi širom svijeta udruženo djeluju, a pomoć nije izostala ni od Srpske bratske pomoći iz Kanade, kojima Dom za starija lica takođe duguje zahvalnost, istakao je direktor ove ustanove.

- Dugujemo veliku zahvalnost i Srpskoj bratskoj pomoći iz Kanade koji su pružili logističku podršku da se ova donacija realizuje. Dakle, preko njih smo dobili sredstva, sredstva su direktno uplaćena ponuđaču, pošto smo proveli postupak javne nabavke i izabrali vozilo koje je iza nas, registrovali ga i ono je već u našoj svakodnevnoj upotrebi i mogu reći da već imamo bolje rezultate.

U Domu za starija lica Istočno Sarajevo trenutno je smješteno 143 lica. Uz svakodnevnu brigu, važno je zaštititi starije osobe od virusa korona, a direktor Miljan Sladoje ističe da su preventivne mjere protiv širenja virusa dale rezultate, te da su korisnici zaštićeni.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Omladinski savjet „Istočna Ilidža“ donirao dva računara Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ Omladinski savjet „Istočna Ilidža“ donirao dva računara Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“
Crvena zvezda donirala 50.000 evra narodnim kuhinjama na Kosmetu Crvena zvezda donirala 50.000 evra narodnim kuhinjama na Kosmetu
Najčitanije
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    1h 16m
    1
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    15h 17m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    19h 39m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    20h 4m
    0
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    17h 54m
    1