Источно Сарајево: Ватрогасци у марту имали 111 интервенција

23.03.2020. 11:34
0
ИЗВОР: Srna

Ватрогасци су на подручју града Источно Сарајево од почетка марта до данас у сва три одјељења имали 111 интервенција на спречавању ширења пожара на отвореном, рекао је Срни командир одјељења Ватрогасне јединице на Палама Горан Вожић.

-На Сокоцу су била 42, Палама 39, у Источном Сарајеву 30 пожара- навео је Божић.

Према његовим ријечима, 96 интервенција су били пожари на отвореном простору, а остале су друге врсте.

Божић је рекао да су имали један позив о контролисаном паљењу, док су остали пожари резултат нехата, непажње и бахатости грађана.

-Апелујемо да се грађани приликом уређења имања уздрже од паљења ватре ради спаљивања корова и другог горивог материјала- поручио је Божић.

Према његовим ријечима, појавом вируса корона, затварањем предузећа и повлачењем народа на рурална подручја повећао се број пожара, те су ватрогасци морали да раде у троструким смјенама.

уди су нам били максимално исцрпљени, возила технички распоређена, али изашли смо на крај са свим пожарима. Ниједан пожар није прешао у категорију великог или катастрофалног. Грађани треба да ситуацију схвате озбиљно и да се друштвено одговорније понашају- поручио је Божић.

Он је напоменуо да је у новембру прошле године на снагу ступио нови Закон о заштити од пожара, према којем су пооштрене казнене одредбе које ће помоћи и спријечити даље избијање пожара.

-Током овог мјесеца само позвали и полицију да иде са нама како би писали казне народу који је неодговорно палио- рекао је Божић.

Божић је подсјетио да су припадници ватрогасних јединица од шест општинских кризних штабова, у саставу града Источно Сарајево, ангажовани на дезинфекцији и прању улица, с циљем спречавања ширења вируса корона, па преоптерећеност пожарима угрожава ангажман и на овом пољу.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • Најављени прекиди електричне енергије
    6h 5m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    4h 1m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    18h 41m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    3h 19m
    0
  • Проба Израела на Еуросонгу: Подигли палестинску кефију па избачени из арене
    16h 55m
    0