Ива Шаровић ученик генерације Основне школе „Свети Сава“ у Рогатици

11.06.2024. 12:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Ученик генерације у Основној школи „Свети Сава“ у Рогатици Ива Шаровић, добитница је „Вукове дипломе“ и једне од посебних диплома за најбоље ђаке у овој образовној установи, а на недавној Међународној олимпијади из руског језика у Нишу, била је међу првих пет.

Шаровићева је рекла Срни, да је на свечаности „Дан ученичких постигнућа“, добила и награде за више наставних предмета из којих је била међу најбољима.

Она навела да је учестовала на различитим нивоима такмичења из омиљених предмета, историје, математике, хемије, физике и руског језика.

Шаровићева је истакла да је за одлазак на Међународну олимпијаду у мају, имала велику подршку од наставнице руског језика у рогатичкој Основној школи Анке Васовић.

- Бити најбољи међу најбољима, учестовати на више такмичења и доносити награде за мене је посебан осјећај и шанса да своје родитеље и школу учиним поносним - изјавила је Шаровићева.

Она каже да је одавно одлучила да упише Гимназију општег смјера у Рогатици, док сматра да је о будућем позиву након средње школе још рано говорити.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Ивана Соколовић, уручила је на јучерашњој свечаности посебне дипломе ове школе за четири ученика деветих разред Јелену Балчаковић и Марка Косорића, за најбоље из наставног предмета руски језик и Иву Шаровић и Катарину Ђерић из физике.

Соколовићева је нагласила да су уручене награде ученицима који су остварили запажене резултате на различитим нивоима такмичења и који су име своје школе на најбољи начин представили ван општине, регије и Републике Српске.

На школској приредби „Дан ученичких постигнућа“ у Основној школи „Свети Сава“, ученици су се представили наступом школског хора, солиста, модерним плесним корегографијама, фолкором, рецитацијама и игроказом.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак хуманитарна приредба за Магдалену у Рогатици У четвртак хуманитарна приредба за Магдалену у Рогатици
На хуманитарној приредби у Рогатици прикупљено више од 4.000 КМ за Милоша На хуманитарној приредби у Рогатици прикупљено више од 4.000 КМ за Милоша
Сутра хуманитарна приредба за Милоша у Рогатици Сутра хуманитарна приредба за Милоша у Рогатици
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 51m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 50m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 26m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 47m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 30m
    9