Iva Šarović učenik generacije Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici

11.06.2024. 12:31
0
IZVOR: srna.rs

Učenik generacije u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici Iva Šarović, dobitnica je „Vukove diplome“ i jedne od posebnih diploma za najbolje đake u ovoj obrazovnoj ustanovi, a na nedavnoj Međunarodnoj olimpijadi iz ruskog jezika u Nišu, bila je među prvih pet.

Šarovićeva je rekla Srni, da je na svečanosti „Dan učeničkih postignuća“, dobila i nagrade za više nastavnih predmeta iz kojih je bila među najboljima.

Ona navela da je učestovala na različitim nivoima takmičenja iz omiljenih predmeta, istorije, matematike, hemije, fizike i ruskog jezika.

Šarovićeva je istakla da je za odlazak na Međunarodnu olimpijadu u maju, imala veliku podršku od nastavnice ruskog jezika u rogatičkoj Osnovnoj školi Anke Vasović.

- Biti najbolji među najboljima, učestovati na više takmičenja i donositi nagrade za mene je poseban osjećaj i šansa da svoje roditelje i školu učinim ponosnim - izjavila je Šarovićeva.

Ona kaže da je odavno odlučila da upiše Gimnaziju opšteg smjera u Rogatici, dok smatra da je o budućem pozivu nakon srednje škole još rano govoriti.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Ivana Sokolović, uručila je na jučerašnjoj svečanosti posebne diplome ove škole za četiri učenika devetih razred Jelenu Balčaković i Marka Kosorića, za najbolje iz nastavnog predmeta ruski jezik i Ivu Šarović i Katarinu Đerić iz fizike.

Sokolovićeva je naglasila da su uručene nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na različitim nivoima takmičenja i koji su ime svoje škole na najbolji način predstavili van opštine, regije i Republike Srpske.

Na školskoj priredbi „Dan učeničkih postignuća“ u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, učenici su se predstavili nastupom školskog hora, solista, modernim plesnim koregografijama, folkorom, recitacijama i igrokazom.

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak humanitarna priredba za Magdalenu u Rogatici U četvrtak humanitarna priredba za Magdalenu u Rogatici
Na humanitarnoj priredbi u Rogatici prikupljeno više od 4.000 KM za Miloša Na humanitarnoj priredbi u Rogatici prikupljeno više od 4.000 KM za Miloša
Sutra humanitarna priredba za Miloša u Rogatici Sutra humanitarna priredba za Miloša u Rogatici
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 16m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 39m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 12m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 9m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 0m
    0