Иванић вјерује у побједу Вуковића и Лучића на предстојећим изборима

11.11.2020. 22:51
0
ИЗВОР: Катера/промо текст

Почасни предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Младен Иванић рекао је вечерас у Палама да је сигуран у квалитет кандидата за начелника општине Пале Ненада Вуковића и за градоначелника Источног Сарајева Мирослава Лучића, те додао да се ради о искусним и доказаним људима на политичкој сцени.

Иванић је рекао да су Пале општина која је веома важна Републици Српској, не само због тога што су ту настале прве институције Српске, него и због тога што су Пале, према његовим ријечима, један од стубова ослонаца Републике Српске и њеног источног дијела.

- Због тога мислим да ће политички став Пала на овим локалним изборима опредијелити значајним дијелом и политички став за изборе 2022. године. Било би неминовно да уз озбиљне промјене у Бањалуци и неким другим градовима дође до опозиционих промјена и на овом простору – истакао је Иванић.

Слика

Он је додао да би такве политичке промјене послале снажну поруку режиму да, како Иванић каже, њихово вријеме полако истиче.

Иванић истиче да, када је ријеч о кандидату за градоначелника Источног Сарајева Мирославу Лучићу, да се ради о човјеку који је дуго присутан на политичкој сцени и да је оставио дубок траг, без иједне мрље и било каквих контроверзи.

- Лучића знам годинама и то је један нормалан, смирен и поштен човјек, који је уз то велики родољуб и патриота. Мислим да је у питању човјек сарадње, искуства и позитивне енергије са јасном визијом будућности и ја сам увјерен да ће ПДП на цијелом овом подручју у потпуности подржати његову кандидатуру, те да ће он бити нови градоначелник Источног Сарајева – рекао је Иванић.

Са Вуковићевим радом, почасни предсједник ПДП-а, каже да је упознат већ више од 20 година и да је добро упознат са тим како је он као политичар растао, стасавао и развијао се на друштвеној и политичкој сцени Пала, Источног Сарајева и Републике Српске.

- Вуковић је довољно млад да има енергије за нове изазове, а довољно искусан да зна како се ради посао начелника и шта је његова обавеза и одговорност. Пун искуства, али и жеље и воље да настави позитиван тренд које су Пале имале годинама, када је овдје већину чинио и СДС и ПДП – каже Иванић.

Он је додао да његову велику подршку имају и кандидати ПДП за одборнике у Скупштини општине Пале, који су, како је рекао, листа младих, перспективних, паметних људи који заслужују да их грађани подрже.

Слика

Кандидат за начелника општине Пале Ненад Вуковић је истакао да се политичка кампања полако ближи крају, те је позвао све бираче да у недјељу са маском на лицу изађу у што већем броју на бирачка мјеста и гласају.

- Важно је да сада у финишу кампање позовемо све бираче, посебно оне који још увијек нису одлучили да ли ће гласати, да изађу у што већем броју у недјељу, да поштују мјере у вези са пандемијом вируса и са маском на лицу гласају на својим бирачким мјестима и не дозволе да други то ураде у њихово име – казао је Вуковић.

Вуковић је додао да је ове године више него икад важан проценат излазности на локалне изборе, те да би било добро када би се у Републици Српској поновио примјер Црне Горе, гдје је народ у великом броју изашао на изборе и промијенио владајућу структуру.

- Наша жеља је да стимулишемо што већу излазност на изборе, а ја ћу искористити прилику да позовем све људе који вјерују у мене и који ће ме подржати, да подрже и мог колегу и нашег заједничког кандидата за градоначелника Источног Сарајева Мирослава Лучића и дају њему глас – истакао је Вуковић.

Слика

Кандидат за градоначелника Источног Сарајева Мирослав Лучић захвалио је на повјерењу коју му је пружио ПДП заједно са почасним предсједник Младеном Иванић, те додао да је и он увјерен да ће гласачи СДС-а из Пала свом снагом подржати Ненада Вуковића за начелника ове општине.

- Српска демократска странка чврсто стоји иза подршке Ненаду Вуковићу и он је наш кандидат за ову дужност, а то ће СДС показати тиме што ће га у пуном капацитету подржати – истакао је Лучић.

Лучић је казао да се ових дана срео са великим бројем суграђана и посјетио многе мјесне и општинске одборе широм Источног Сарајева, те додао да је охрабрен и подржан од великог броја људи за предстојећу функцију на изборима.

- Сигуран сам да ће СДС и наши коалициони партнери на локалним изборима постићи изузетан резултат и да ће се одавде послати једна снажна порука, која ће показати да је народ спреман за промјене, а то ће, сигуран сам, показати и резултати у недјељу – каже Лучић.

Он додаје да ће изборни резултати бити и једна степеница ка, како је он рекао, коначној промјени режима, који, према његовим ријечима, предуго влада у Републици Српској.

- Вријеме је да кренемо у неке боље дане који ће се десити након локалних избора, али и након избора 2022. године. Поносан сам на све што смо урадили Ненад и ја у претходном мандату, а сигуран сам да ћемо и од 16. новембра поново заједно радити и сарађивати, ја као градоначелник, он као начелник општине Пале – каже Лучић.

Носилац одборничке листе ПДП за Скупштину општине Пале и предсједник ОО ПДП Пале Владимир Лучић рекао је да је овај одбор у току предизборне кампање представио два важна идејна пројекта, које би ова партија на челу са Ненадом Вуковићем, уколико оствари побједу на предстојећим изборима, реализовала у наредне четири године. 

Коментари 0
Повезане вијести
Лучић: Цијенити жртву сарајевских Срба Лучић: Цијенити жртву сарајевских Срба
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Берјан: Покренућу иницијативу да се сви званичници у Српској подвргну тестирању на дроге Берјан: Покренућу иницијативу да се сви званичници у Српској подвргну тестирању на дроге
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    11h 37m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    7h 34m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    13h 41m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 55m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    9h 53m
    0