Из Турске и даље ни слова о Махмуљину

27.07.2023. 11:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Суд БиХ и даље нема никакву информацију о оптуженом ратном злочинцу Сакибу Махмуљину, који је након изрицања правоснажне пресуде побјегао из БиХ у Турску.

- Закључно са 26. јулом, Суд БиХ још није примио информације од Турске - речено је Срни у Суду БиХ у одговору на питање да ли су добили било какву информацију од Турске о Махмуљину, односно да ли је у тој земљи и да ли ће га испоручити БиХ.

Министарство правде у Савјету министара већ пет мјесеци није добило одговор из Турске о захтјеву за изручење Махмуљина, који је осуђен за ратне злочине над ратним заробљеницима и српским становништвом у Возући и Завидовићима 1995. године.

- Молба за изручење Махмуљина достављена је надлежним органима Турске 28. фебруара, а Министарство праве у Савјету министара још није примило одговор на предметну молбу - речено је раније Срни у одговору на питање да ли је Министарство правде у Савјету министара добило било какав одговор на њихов захтјев да се осуђени изручи БиХ.

Министар правде у Савјету министара Давор Буноза потврдио је недавно Срни да је почетком јуна потписао ургенцију да се поступи према молби Суда БиХ у вези са изручењем Махмуљина, некадашњег команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ.

Апелационо одјељење Суда БиХ осудило је крајем априла 2022. године Махмуљина на јединствену казну затвора од осам година за злочине почињене над ратним заробљеницима и српским становништвом у Возући и Завидовићима 1995. године.

Суд је 28. новембра прошле године издао наредбу за расписивање међународне потјернице за Махмуљином након што се није јавио на издржавање казне.

Након расписивања међународне потјернице, Суд БиХ је послао и замолницу Турској за изручење осуђеног Махмуљина.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 13m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 9m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 53m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 5m
    0