Изабрана репрезентација шахиста за наредно првенство Републике

19.07.2022. 10:44
0
ИЗВОР: 058.ba

У припреми за предстојеће 21. појединачно традиционлно шаховско првенство удружења Републике Српске у Рогатици је, у дому пензионера, у недјељу, 17. јула, одржано квалификационо општинско такмичење шахиста на коме је изабрана екипа која ће овдашње уружење са више од 2000 чланова које се и поред великом морталитета међу овом популацијом због епидемије корона и других старачких болештина, стално повећава, представљати.

Такмичио се скроман број пензионера – свега 7. Директор и домаћин такмичења био је Томислав Хршум, предсједник Удружења панзинера а главни судија и контролор Момир Ашоња.

Играло се по Бергеровом систему, а зо ће рећи свак са сваким, и побиједио је Нико Делић са 5 поена.Друго мјесто освојио је Војко Ујић, а треће Милкан Нерић са по четири поена. Четврто мјесто са три поена заузео је Радован Росић и тако до посљедњег Драгише Јанковића који овога пута није имао среће и није освојио ни пола поена.

Према правилима овог такмичења, рече Момир Ашоња, прва двојица пласираних (Делић и Ујић) ће чинити „репрезентацију“ пензионера општине Рогатица на првенству Републике које ће се одржати крајем августа или почетком септембра. О тачном датуму и мјесту одржавања, удружења ће бити благовремено обавјештена. Ако из неких разлога неки од учесника не би могао ићи на првенство, замјенио би га слиједећи са табеле учесника.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Данас исплата социјалних давања Данас исплата социјалних давања
Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
Најчитаније
  • Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
    9h 15m
    0
  • Миљевина: Муж убио супругу, па себе
    12h 2m
    0
  • Пјесма која спаја Сарајево и Јасеновац
    7h 52m
    1
  • Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
    9h 10m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    11h 48m
    0