Izabrana reprezentacija šahista za naredno prvenstvo Republike

19.07.2022. 10:44
0
IZVOR: 058.ba

U pripremi za predstojeće 21. pojedinačno tradicionlno šahovsko prvenstvo udruženja Republike Srpske u Rogatici je, u domu penzionera, u nedjelju, 17. jula, održano kvalifikaciono opštinsko takmičenje šahista na kome je izabrana ekipa koja će ovdašnje uruženje sa više od 2000 članova koje se i pored velikom mortaliteta među ovom populacijom zbog epidemije korona i drugih staračkih boleština, stalno povećava, predstavljati.

Takmičio se skroman broj penzionera – svega 7. Direktor i domaćin takmičenja bio je Tomislav Hršum, predsjednik Udruženja panzinera a glavni sudija i kontrolor Momir Ašonja.

Igralo se po Bergerovom sistemu, a zo će reći svak sa svakim, i pobijedio je Niko Delić sa 5 poena.Drugo mjesto osvojio je Vojko Ujić, a treće Milkan Nerić sa po četiri poena. Četvrto mjesto sa tri poena zauzeo je Radovan Rosić i tako do posljednjeg Dragiše Jankovića koji ovoga puta nije imao sreće i nije osvojio ni pola poena.

Prema pravilima ovog takmičenja, reče Momir Ašonja, prva dvojica plasiranih (Delić i Ujić) će činiti „reprezentaciju“ penzionera opštine Rogatica na prvenstvu Republike koje će se održati krajem avgusta ili početkom septembra. O tačnom datumu i mjestu održavanja, udruženja će biti blagovremeno obavještena. Ako iz nekih razloga neki od učesnika ne bi mogao ići na prvenstvo, zamjenio bi ga slijedeći sa tabele učesnika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Banjalučanki neophodan novac za liječenje, u funkciji humanitarni broj 1413 Banjalučanki neophodan novac za liječenje, u funkciji humanitarni broj 1413
Protest radnika Doma zdravlja Bratunac u znak podrške pretučenoj doktorici Protest radnika Doma zdravlja Bratunac u znak podrške pretučenoj doktorici
Slavija protiv Rudara i tradicije Slavija protiv Rudara i tradicije
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    18h 40m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    18h 42m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    14h 54m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    17h 45m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    17h 39m
    0