Избори у Србији – У БиХ ће моћи да гласа око 11.500 бирача на 19 гласачких мјеста

13.12.2023. 15:35
0
ИЗВОР: rtrs.tv

На ванредним парламентарним изборима у Србији, који ће бити одржани у недјељу, 17. децембра, око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ моћи ће да гласа на 19 бирачких мјеста.

Из Амбасаде су навели да се процедура гласања у иностранству није мијењала у односу на претходне изборе.

– Држављани Србије који бораве у БиХ, а који су се до 25. новембра преко дипломатско-конзуларних представништава Србије у БиХ пријавили да ће гласати у БиХ, могу да остваре своје гласачко право – речено је из српске Амбасаде.

Бирачка мјеста биће отворена у Генералном конзулату Србије и згради „М:тела“ у Бањалуци, у Амбасади Србије у Сарајеву, у Генералном конзулату у Мостару, у Требињу у Конзуларној канцеларији Генералног конзулата Србије у Бањалуци, те у Дрвару у Конзуларној канцеларији Генералног конзулата Србије у Мостару.

У Вишеграду своје гласачко право држављани Србије моћи ће остварити на бирачком мјесту које ће бити отворено у Средњошколском центру „Иво Андрић“, у Добоју у Центру за образовање и културу, а у Братунцу у истоименом средњошколском центру.

Биће отворена и два бирачка мјеста у Основној школи /ОШ/ „Вук Караџић“ У Бијељини, у Рудом у истоименом средњошколском центру, ОШ „Свети Сава“ у Лопарама, као и у истоименој основној школи у Зворнику, те у ОШ „Вук Караџић“ Роћевић-подручно одељење Основне школе у Брањеву.

У Приједору држављани Србије моћи ће гласати у ОШ „Десанка Максимовић“, у Мркоњић Граду у истоименом средњошколском центру, на Палама у ОШ „Србија“, те у општини Ново Горажде.

Из Амбасаде Србије наводе да ће бирачка мјеста бити отворена на дан гласања од 7.00 до 20.00 часова, те напомињу да је за гласање потребан важећи идентификациони документ Србије, односно лична карта или пасош ове државе.

Преглед бирачких мјеста доступан је посредством линка Министарства иностраних послова Србије, односно у одлуци Републичке изборне комисије /https://www.mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/glasanje-u-inostranstvu-na-81-birackom-mestu/.

Коментари 0
Повезане вијести
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    18h 47m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 58m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 24m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    21h 29m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    20h 57m
    0