Изборна скупштина СДС-а 11. јуна у Бањалуци

17.05.2023. 17:07
0
ИЗВОР: katera.news

У Бањалуци ће 11. јуна, у хотелу „Босна“ бити одржана изборна скупштина Српске демократске странке на којој ћемо изабрати предсједника странке као и управни одбор, изјавио је вршилац дужности предсједника ове странке Милан Миличевић након сједнице Предсједништва СДС-а у Источној Илиџи.

- Након те скупштине иде формирање свих органа странке и тиме ће комплетан процес унутарстраначких избора бити завршен - рекао је Миличевић.

Он је навео да у СДС-у не постоје никакве турбуленције, као ни „кланова“, већ различита мишљења и виђења политичких ставова о којима се отворено разговара унутар странке.

Формираћемо Предсједништво СДС-а и коптирати преосталих 20 чланова Главног одбора. Тиме ће комплетан процес унутарстраначких изора бити завршен. Наша је одлука и став од самог почетка да у СДС-у треба да трају унутарстраначки избори и да се њихов континуитет наставља и послије 11. јуна, јер је то жива материја, а и због тога што постоје средине у којима треба јако много радити да бисмо направили ону праву структуру СДС-а која би била потпуно спремана за предстојеће локалне изборе - рекао је Миличевић.

Како је навео, на данашњој сједници је говорено и о Декларацији о заштити државне имовине Републике Српске која ће бити предложена већ на првој наредној сједници Народне скупштине Републике Српске.

- Овај документ на неозбиљан начин третира јако важно питање, а то је држана имовина која је темељ опстанка Републике Српске. Државна имовина БиХ се поистовјећује са појмом општим добром у јавној употреби или јавном имовином што је погрешно. Не може се поистовјетити опште добро у јавној употреби са државном имовином која је настала сукцесијом бивше државе, а која служи институцијама БиХ за њено функционисање – рекао је Миличевић.

Према његовим ријечима, СДС није могао ставити потпис на документ који говор о свему другом, а не о државној имовини.

- СДС ће понудити документ који се односи једино на државну имовину, а у складу са важећим документима који су постојали од Дејтонског мировног споразума, са његовим анексима два, четири и осам, па до Устава Републике Српске и БиХ -  навео је Миличевић.

Миличевић је додао да ће СДС предложити и измјене и допуне Закона о сукобу интереса, те измјене Закона о ПДВ-у, расподјели дохотка и Управи за индиректно опорезивање.

Миличевић је, коментаришући оснивање Народног фронта и "прелетаче" рекао да сви који прелазе из странке у странку то раде само због личних интереса.

- То говори о карактеру људи који се тиме баве и о аполитичког морала, који је код нас на најнижим гранама - рекао је Миличевић.

Он је додао да ће СДС бити осовина која ће понудити окупљање свих "здравих" опозиционих снага, а које имају за циљ рушење власти у Републици Српској.

- Постоји безброј разлога за рушење садашње власти, али два су основна, а то су лоша и погубна економска политика СНСД-а, која је условила забрињавајуће лошу демографску слику у Републици Српској, али и БиХ – закључио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге
Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа
Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 16m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 15m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 51m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 12m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 55m
    9