Изборна скупштина СДС-а 11. јуна у Бањалуци

17.05.2023. 17:07
0
ИЗВОР: katera.news

У Бањалуци ће 11. јуна, у хотелу „Босна“ бити одржана изборна скупштина Српске демократске странке на којој ћемо изабрати предсједника странке као и управни одбор, изјавио је вршилац дужности предсједника ове странке Милан Миличевић након сједнице Предсједништва СДС-а у Источној Илиџи.

- Након те скупштине иде формирање свих органа странке и тиме ће комплетан процес унутарстраначких избора бити завршен - рекао је Миличевић.

Он је навео да у СДС-у не постоје никакве турбуленције, као ни „кланова“, већ различита мишљења и виђења политичких ставова о којима се отворено разговара унутар странке.

Формираћемо Предсједништво СДС-а и коптирати преосталих 20 чланова Главног одбора. Тиме ће комплетан процес унутарстраначких изора бити завршен. Наша је одлука и став од самог почетка да у СДС-у треба да трају унутарстраначки избори и да се њихов континуитет наставља и послије 11. јуна, јер је то жива материја, а и због тога што постоје средине у којима треба јако много радити да бисмо направили ону праву структуру СДС-а која би била потпуно спремана за предстојеће локалне изборе - рекао је Миличевић.

Како је навео, на данашњој сједници је говорено и о Декларацији о заштити државне имовине Републике Српске која ће бити предложена већ на првој наредној сједници Народне скупштине Републике Српске.

- Овај документ на неозбиљан начин третира јако важно питање, а то је држана имовина која је темељ опстанка Републике Српске. Државна имовина БиХ се поистовјећује са појмом општим добром у јавној употреби или јавном имовином што је погрешно. Не може се поистовјетити опште добро у јавној употреби са државном имовином која је настала сукцесијом бивше државе, а која служи институцијама БиХ за њено функционисање – рекао је Миличевић.

Према његовим ријечима, СДС није могао ставити потпис на документ који говор о свему другом, а не о државној имовини.

- СДС ће понудити документ који се односи једино на државну имовину, а у складу са важећим документима који су постојали од Дејтонског мировног споразума, са његовим анексима два, четири и осам, па до Устава Републике Српске и БиХ -  навео је Миличевић.

Миличевић је додао да ће СДС предложити и измјене и допуне Закона о сукобу интереса, те измјене Закона о ПДВ-у, расподјели дохотка и Управи за индиректно опорезивање.

Миличевић је, коментаришући оснивање Народног фронта и "прелетаче" рекао да сви који прелазе из странке у странку то раде само због личних интереса.

- То говори о карактеру људи који се тиме баве и о аполитичког морала, који је код нас на најнижим гранама - рекао је Миличевић.

Он је додао да ће СДС бити осовина која ће понудити окупљање свих "здравих" опозиционих снага, а које имају за циљ рушење власти у Републици Српској.

- Постоји безброј разлога за рушење садашње власти, али два су основна, а то су лоша и погубна економска политика СНСД-а, која је условила забрињавајуће лошу демографску слику у Републици Српској, али и БиХ – закључио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца са Косова и Метохије не крију радост што су стигла у Источну Илиџу (ФОТО) Дјеца са Косова и Метохије не крију радост што су стигла у Источну Илиџу (ФОТО)
Милован Бјелица кандидат СДС-а за начелника општине Соколац Милован Бјелица кандидат СДС-а за начелника општине Соколац
Дјеца са Косова и Метохије стижу у Источну Илиџу Дјеца са Косова и Метохије стижу у Источну Илиџу
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  15h 21m
  7
 • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
  5h 16m
  0
 • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
  12h 45m
  1
 • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
  10h 46m
  0
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  13h 58m
  0