Izborna skupština SDS-a 11. juna u Banjaluci

17.05.2023. 17:07
0
IZVOR: katera.news

U Banjaluci će 11. juna, u hotelu „Bosna“ biti održana izborna skupština Srpske demokratske stranke na kojoj ćemo izabrati predsjednika stranke kao i upravni odbor, izjavio je vršilac dužnosti predsjednika ove stranke Milan Miličević nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnoj Ilidži.

- Nakon te skupštine ide formiranje svih organa stranke i time će kompletan proces unutarstranačkih izbora biti završen - rekao je Miličević.

On je naveo da u SDS-u ne postoje nikakve turbulencije, kao ni „klanova“, već različita mišljenja i viđenja političkih stavova o kojima se otvoreno razgovara unutar stranke.

Formiraćemo Predsjedništvo SDS-a i koptirati preostalih 20 članova Glavnog odbora. Time će kompletan proces unutarstranačkih izora biti završen. Naša je odluka i stav od samog početka da u SDS-u treba da traju unutarstranački izbori i da se njihov kontinuitet nastavlja i poslije 11. juna, jer je to živa materija, a i zbog toga što postoje sredine u kojima treba jako mnogo raditi da bismo napravili onu pravu strukturu SDS-a koja bi bila potpuno spremana za predstojeće lokalne izbore - rekao je Miličević.

Kako je naveo, na današnjoj sjednici je govoreno i o Deklaraciji o zaštiti državne imovine Republike Srpske koja će biti predložena već na prvoj narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

- Ovaj dokument na neozbiljan način tretira jako važno pitanje, a to je držana imovina koja je temelj opstanka Republike Srpske. Državna imovina BiH se poistovjećuje sa pojmom opštim dobrom u javnoj upotrebi ili javnom imovinom što je pogrešno. Ne može se poistovjetiti opšte dobro u javnoj upotrebi sa državnom imovinom koja je nastala sukcesijom bivše države, a koja služi institucijama BiH za njeno funkcionisanje – rekao je Miličević.

Prema njegovim riječima, SDS nije mogao staviti potpis na dokument koji govor o svemu drugom, a ne o državnoj imovini.

- SDS će ponuditi dokument koji se odnosi jedino na državnu imovinu, a u skladu sa važećim dokumentima koji su postojali od Dejtonskog mirovnog sporazuma, sa njegovim aneksima dva, četiri i osam, pa do Ustava Republike Srpske i BiH -  naveo je Miličević.

Miličević je dodao da će SDS predložiti i izmjene i dopune Zakona o sukobu interesa, te izmjene Zakona o PDV-u, raspodjeli dohotka i Upravi za indirektno oporezivanje.

Miličević je, komentarišući osnivanje Narodnog fronta i "preletače" rekao da svi koji prelaze iz stranke u stranku to rade samo zbog ličnih interesa.

- To govori o karakteru ljudi koji se time bave i o apolitičkog morala, koji je kod nas na najnižim granama - rekao je Miličević.

On je dodao da će SDS biti osovina koja će ponuditi okupljanje svih "zdravih" opozicionih snaga, a koje imaju za cilj rušenje vlasti u Republici Srpskoj.

- Postoji bezbroj razloga za rušenje sadašnje vlasti, ali dva su osnovna, a to su loša i pogubna ekonomska politika SNSD-a, koja je uslovila zabrinjavajuće lošu demografsku sliku u Republici Srpskoj, ali i BiH – zaključio je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom
„Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja „Vaskršnje radosti“ u Istočnoj Ilidži 8. maja
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    7h 3m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    4h 14m
    3
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    20h 0m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    18h 22m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    20h 36m
    3