Изетбеговић: Бесмислено да опозиција у РС оптужује Додика да је издајник

08.08.2019. 15:40
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић коментарисао је данас договор са Милорадом Додиком, лидером СНСД, у вези НАТО пута БиХ. Он је истакао да у овом случају не постоји побједник ни губитник, те да је пронађена средина.

– Чланом 3 споразума смо дефинисали да ће се радити по Устави у закону и ранијим одлукама Предсједништва БиХ и ту је ствар сасвим јасна. БиХ је у МАП. И казали смо да ће бити достављани планови у Брисел. Мислим да требамо да радимо на компромисима, редукујемо планове, да буду прихватљиви за све стране али и за сам НАТО. Свако даље детаљисање ће заковати ствари – казао је Изетбеговић, преноси Klix.

На питање како коментарише интерпретације у јавности да су Додик и он и побиједили и изгубили, Изетбеговић је рекао да је очито да су нашли неку средину.

– Није могуће да смо обојица побиједили нити изгубили. Опозиција мора нешто да говори. Погледајте тај члан 3, он је дефинисан како сам га и описао. Нема говора да сам ја нешто изгубио. Можда нисам све прецизирао. Није до предсједника политичких странака да детаљишу те ствари. Тај дан нисмо успјели да то дефинишемо, био сам и с господином Жељком Комшићем. Ми даље радимо. Што се тиче опозиције у РС, па они су израдили тај план. Додик га може само прихватити редукованог, бесмислено је да га оптужују да је издајник – нагласио је Изетбеговић.

Изетбеговић је казао да је разговарао са америчким амбасадором у вези АНП.

– Шефик Џаферовић и ја смо разговарали с америчким амбасадором о АНП, о ономе шта им није било јасно. Ја сам им дао појашњење које сам и сада казао и они су задовољни и наравно да инсистирају на АНП – истакао је.

Казао је да ће тек бити покренути преговори за формирање Владе ФБиХ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 08.08.2019. 15:52
    Ma vi bi majku rodjenu prodali samo da je na vlasti ostati
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    17h 50m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 5m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 23m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    14h 58m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 7m
    0