Изетбеговић и Човић: Ништа не може бити остварено без трећег партнера

26.09.2019. 18:23
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Међународни званичници у БиХ разговарају са савјетницима чланова Предсједништва како би се превазишла криза због неформирања извршне власти у БиХ и како би коначно сјели и договорили се око именовања предсједавајућег Вијећа министара БиХ.

Изјавио је то након састанка чланова Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић, предсједавајући Дома народа БиХ и лидер СДА.

Он је рекао да би потенцијални предсједавајући требао да изнесе план рада те да се што прије усвоји буџет институција БиХ због тога што велики број споразума и уговора, који су вриједни више од милијарде КМ, чекају на реализацију.

Изетбеговић истиче да би "бошњачко босанска страна била задовољна када би се направио неки минимални АНП који би укључио цивилни дио и нешто минимално војног дијела којим би била задовољна трећа страна" те да је једино рјешње да се проведе споразум од 5. августа ове године.

Драган Човић, замјеник предсједавајућег Дома народа БиХ и лидер ХДЗ, је рекао да ништа не може бити реализовано без трећег партнера те да би требало да се у што скорије вријеме састану и договоре.

- Не смијем рећи хоће ли то бити за седам до десет дана јер кад год сам то рекао трајало је седам до десет мјесеци тако да ћу рећи да би требало ових дана - рекао је Човић.

Закључили су да рад на социјално-економским питањима треба бити интензивиран, те да је потребно усвојити буџет, те што прије одблокирати рад парламентарне скупштине.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 10m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 8m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 34m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 49m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 28m
    0