Изгорио помоћни објекат у Булозима

12.04.2024. 08:28
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 48 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Источни Стари Град,

Због радова на 10 kV воду Булози доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.30 до 14.30 часова потрошачима у насељу Доњи Булози  и потрошачима бензинска пумпа ” Нешковић” и каменолом ”Мајнекс”.

Пале,

Због радова у трафостаници 35/10 kV Коран доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 11.00 часова потрошачима у насељима: Кременита брда, Јахорински поток, Равна планина, Касарна Коран и Беговина,  у улицама Јована Цвијића и Симе Матавуља,  те ”ФНЕ Сантинг 1 и 2”.

Источна Илиџа,

Због радова на 10 kV воду Лукавица доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 13.00 часова потрошачима у улицама: Друге сарајевске бригаде, Милоша Обилића, Ристе Анђића, Војводе Живојина Мишића, Петра Сарајевског, Српских палих бораца, Срђана Кнежевића и Равногорској.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Луке – Чајниче доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 13.00 до 15.00 часова потрошачима у граду Чајниче, мјесној заједници Заборак и насељима: Гламочевићи, Крч, Батковићи, Хоћевина, Стопићи,Тодоровићи, Заборак, Велики Банићи, Ђаковићи, Брезовице, Мостина, Старонићи, Камен и град Чајниче.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

Интревенција у Газиводама на гашењу суве траве и ниског растиња у времену од 17.15 до 18.45. Пожар гасила и угасила три ватрогасца са једним возилом.

Пале,

Интревенција у Булозима на гашењу помоћног дрвеног објекта у времену од 4.15 до 6.00 часова. Интервенисала три ватрогасца са једним возилом, пожар угашен. У помоћном објекту је власник држао товне пилиће, а објекат и пилићи изгорјели.

Чајниче,

Интревенција у насељу Лазарево на гашењу суве траве у времену од 15.50 до 16.45 часова.

Источно Ново Сарајево,

Техничка интревенција на обезбјеђивању терена приликом уклањања експлозивних средстава у Улици Стефана Немање.

Већина путних праваца у Републици Српској и ФБиХ је проходна, а краћи застоји су могући на дионицама на којима се изводе радови и гдје саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремемене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Измјене у саобраћају због радова су и на магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас се очекује сунчано и све топлије вријеме, а на југу вјетровито.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, понегдје појачан сјеверних смјерова, а у Херцеговини умјерена, на ударе јака бура, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од 21 на југозападу до 29 у Херцеговини, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац шест, Чемерно седам, Хан Пијесак, Бјелашница, Горажде и Купрес девет, Рудо, Фоча, Бугојно и Гламоч 10, Сарајево, Ливно,
Билећа, Мркоњић Град, Маглај, Јајце, Кладањ и Коњиц 11, Приједор, Добој, Нови Град, Рибник, Бихаћ, Брчко, Дрвар, Тузла и Зеница 12, Бањалука, Посушје, Равно и Сански Мост 13, Бијељина и Оџак 14, Столац 15, Требиње и Неум 17, а Мостар 18 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином
Сутра облачно и свјежије са повременом кишом Сутра облачно и свјежије са повременом кишом
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    10h 19m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 15m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    22h 44m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    9h 19m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    6h 12m
    0