Изложба "Култура сјећања - Ко не памти изнова преживљава" у СШЦ "Пале"

24.11.2021. 21:27
0
ИЗВОР: Катера

Изложба "Култура сјећања - Ко не памти изнова преживљава" биће отворена у Средњошколском центру "Пале" 2. децембра 2021. године у 13.00 часова, саопштено је Катери из ове средњошколске установе.

Аутори изложбе су Сузана Новчић, Силвија Крејаковић и Мирјана Савић, а на отварању ће говорити и професор др Драга Мастиловић, декан Филозофског факултета у Палама и доцент др Дејан Антић са Филозофског факултета Универзитета у Нишу.

У оквиру сарадње на његовању културе памћења, ова изложба је први и те како драгоцјен заједнички пројекат Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Јавне установе Средњошколски центар "Пале".

- Дубоко свјесни значаја развијања и његовања културе памћења утемељене на истини и жељи да се злочини над српским народом никоме никада и нигдје не понове, представници наше школе и декан Факултета проф. др Драга Мастиловић договорили су се о заједничким активностима. Памћење, а не злопамћење - истина против лажи, знање против фалсификовања историје, документ као аргумент јесте основа ове изузетно важне сарадње - навели су из СШЦ "Пале" за портал Катера.

Коментари 0
Повезане вијести
Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе" Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе"
Ваздух данас најзагађенији на Палама, ризично и у доњем дијелу града Ваздух данас најзагађенији на Палама, ризично и у доњем дијелу града
Расписан тендер за израду пројекта за реконструкцију магистралног пута Пале - Подграб Расписан тендер за израду пројекта за реконструкцију магистралног пута Пале - Подграб
Најчитаније
 • Листа 10 мобилних телефона који највише зраче (ФОТО)
  14h 18m
  0
 • Миланко Чобовић прикупља податке за писање другог дијела књиге "Рођени да вјечно живе"
  16h 43m
  0
 • Јаке полицијске снаге на југу Косовске Митровице
  13h 5m
  0
 • Аустралија депортује Ђоковића из земље
  2h 2m
  0
 • Тужилаштво БиХ одустало од истраге против пет лица у случају "Тузланска капија" (ВИДЕО)
  14h 27m
  0