Izložba "Kultura sjećanja - Ko ne pamti iznova preživljava" u SŠC "Pale"

24.11.2021. 21:27
0
IZVOR: Katera

Izložba "Kultura sjećanja - Ko ne pamti iznova preživljava" biće otvorena u Srednjoškolskom centru "Pale" 2. decembra 2021. godine u 13.00 časova, saopšteno je Kateri iz ove srednjoškolske ustanove.

Autori izložbe su Suzana Novčić, Silvija Krejaković i Mirjana Savić, a na otvaranju će govoriti i profesor dr Draga Mastilović, dekan Filozofskog fakulteta u Palama i docent dr Dejan Antić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

U okviru saradnje na njegovanju kulture pamćenja, ova izložba je prvi i te kako dragocjen zajednički projekat Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Javne ustanove Srednjoškolski centar "Pale".

- Duboko svjesni značaja razvijanja i njegovanja kulture pamćenja utemeljene na istini i želji da se zločini nad srpskim narodom nikome nikada i nigdje ne ponove, predstavnici naše škole i dekan Fakulteta prof. dr Draga Mastilović dogovorili su se o zajedničkim aktivnostima. Pamćenje, a ne zlopamćenje - istina protiv laži, znanje protiv falsifikovanja istorije, dokument kao argument jeste osnova ove izuzetno važne saradnje - naveli su iz SŠC "Pale" za portal Katera.

Komentari 0
Povezane vijesti
Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike
Krađa u Palama Krađa u Palama
Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    9h 43m
    0
  • Krađa u Palama
    8h 1m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    22h 20m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    4h 28m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    7h 16m
    0