Измијењено радно вријеме викендом у трговинама у Источној Илиџи

10.04.2020. 22:24
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Једанаестој сједници Штаба за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа, која је одржана 10. априла 2020. године, поред чланова Штаба присуствовали су Александра Бјелица и Слободан Ного, координатори републичког карантина на локацији Студентског центра у Лукавици и Недељко Лубура, координатор карантина локалне заједнице на локацији Друштвеног дома у Касиндолу. Они су све присутне упознали са тренутним стањем у карантинима, бројем лица који су смјештени, потребама и процедурама по којима функционишу. Договорени су одређени детаљи у погледу даље комуникације Штаба за ванредне ситуације и координатора. Такође, чланови Штаба су информисани о састанку који је одржан у вези са функционисањем карантина на локацији Студентског центра у Лукавици, те је закључено да ће Општина Источна Илиџа испунити све обавезе које су јој додијељене у погледу наведеног карантина.

Командант Штаба Маринко Божовић и члан Штаба Зоран Аврам придружили су се састанку путем скајпа, те су заједно са присутнима анализирали све тачке дневног реда, тренутну епидемиолошку ситуацију и мјере које се проводе.

Одлучено је да се упути захтјев надлежним здравственим установама  да се  извјештај о броју лица са Источне Илиџе који су тестирани на вирус корона, са резултатима тестова, доставља Штабу на дневној бази и електронским путем, како би се што ефикасније пратила епидемиолошка ситуација и примјењивале адекватне мјере од стране Штаба за ванредне ситуације, те како би представници Комуналне полиције имали правовремене информације приликом обиласка ових лица.

Донесен је закључак да се измијени рад трговина прехрамбеном робом/драгстора и трговинских центара, те да се истим дозволи рад викендом: суботом од 07.00-18.00 часова, а недјељом од 07.00-13.00 часова. Такође, усвојене су одређене измјене у погледу рада трговина које се баве производњом и прерадом меса и месних прерађевина, те ће истима бити дозвољен рад суботом од 07.00-18.00 часова, а недјељом од 07.00-13.00 часова. Одлуку о измјенама и допунама Наредбе можете погледати овдје.

Анализиране су активности на дезинфекцији улица и донесен је закључак да се у наредним данима поново изврши дезинфекција круга Болнице Србија. Такође, поднесен је извјештај о активностима волонтера, који су у претходном периоду свакедневно били на услузи угроженим суграђанима, те закључено да ОО ЦК Источна Илиџа и Центар за социјални рад наставе одличну координацију рада волонтера.

У вези са одржавањем комисије за остваривање права на додатак за помоћ и његу другог лица у Центру за социјални рад Источна Илиџа, донесен је закључак да се наведена комисија одржава, али без присуства корисника, у случајевима гдје је то могуће, те да се издају привремена рјешења по основу достављене документације, која ће важити до престанка ванредне ситуације. У случајевима гдје је неопходно присуство корисника, одржати комисију уз поштовање свих мјера заштите и обавити разговоре са максимално пет корисника у току једног сата.

Закључено је да комуникација са Републичком управом цивилне заштите, у вези са упућивањем лица са граничних прелаза у карантин локалне заједнице, није на задовољавајућем нивоу. По основу дописа упућеног од стране Републичке управе цивилне заштите, којим се Дарко Босиљчић ставља на располагање општинском Штабу, донесен је закључак да се наведено лице  распореди на позицију координатора карантина у Касиндолу за комуникацију са Републичком управом цививлне заштите.   

Коментари 0
Повезане вијести
Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова
Школа стицања основних вјештина боравка у природи – атракција међу основцима Школа стицања основних вјештина боравка у природи – атракција међу основцима
Усвојен извјештај о извршењу буџета, прота Војо добија бисту у Парку великана у Источном Новом Сарајеву Усвојен извјештај о извршењу буџета, прота Војо добија бисту у Парку великана у Источном Н...
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  16h 59m
  13
 • Пуњене тиквице
  16h 32m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  16h 52m
  0
 • Пад система и у БиХ
  15h 13m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  7h 40m
  12