Izmijenjeno radno vrijeme vikendom u trgovinama u Istočnoj Ilidži

10.04.2020. 22:24
0
IZVOR: istocnailidza.net

Jedanaestoj sjednici Štaba za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža, koja je održana 10. aprila 2020. godine, pored članova Štaba prisustvovali su Aleksandra Bjelica i Slobodan Nogo, koordinatori republičkog karantina na lokaciji Studentskog centra u Lukavici i Nedeljko Lubura, koordinator karantina lokalne zajednice na lokaciji Društvenog doma u Kasindolu. Oni su sve prisutne upoznali sa trenutnim stanjem u karantinima, brojem lica koji su smješteni, potrebama i procedurama po kojima funkcionišu. Dogovoreni su određeni detalji u pogledu dalje komunikacije Štaba za vanredne situacije i koordinatora. Takođe, članovi Štaba su informisani o sastanku koji je održan u vezi sa funkcionisanjem karantina na lokaciji Studentskog centra u Lukavici, te je zaključeno da će Opština Istočna Ilidža ispuniti sve obaveze koje su joj dodijeljene u pogledu navedenog karantina.

Komandant Štaba Marinko Božović i član Štaba Zoran Avram pridružili su se sastanku putem skajpa, te su zajedno sa prisutnima analizirali sve tačke dnevnog reda, trenutnu epidemiološku situaciju i mjere koje se provode.

Odlučeno je da se uputi zahtjev nadležnim zdravstvenim ustanovama  da se  izvještaj o broju lica sa Istočne Ilidže koji su testirani na virus korona, sa rezultatima testova, dostavlja Štabu na dnevnoj bazi i elektronskim putem, kako bi se što efikasnije pratila epidemiološka situacija i primjenjivale adekvatne mjere od strane Štaba za vanredne situacije, te kako bi predstavnici Komunalne policije imali pravovremene informacije prilikom obilaska ovih lica.

Donesen je zaključak da se izmijeni rad trgovina prehrambenom robom/dragstora i trgovinskih centara, te da se istim dozvoli rad vikendom: subotom od 07.00-18.00 časova, a nedjeljom od 07.00-13.00 časova. Takođe, usvojene su određene izmjene u pogledu rada trgovina koje se bave proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina, te će istima biti dozvoljen rad subotom od 07.00-18.00 časova, a nedjeljom od 07.00-13.00 časova. Odluku o izmjenama i dopunama Naredbe možete pogledati ovdje.

Analizirane su aktivnosti na dezinfekciji ulica i donesen je zaključak da se u narednim danima ponovo izvrši dezinfekcija kruga Bolnice Srbija. Takođe, podnesen je izvještaj o aktivnostima volontera, koji su u prethodnom periodu svakednevno bili na usluzi ugroženim sugrađanima, te zaključeno da OO CK Istočna Ilidža i Centar za socijalni rad nastave odličnu koordinaciju rada volontera.

U vezi sa održavanjem komisije za ostvarivanje prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica u Centru za socijalni rad Istočna Ilidža, donesen je zaključak da se navedena komisija održava, ali bez prisustva korisnika, u slučajevima gdje je to moguće, te da se izdaju privremena rješenja po osnovu dostavljene dokumentacije, koja će važiti do prestanka vanredne situacije. U slučajevima gdje je neophodno prisustvo korisnika, održati komisiju uz poštovanje svih mjera zaštite i obaviti razgovore sa maksimalno pet korisnika u toku jednog sata.

Zaključeno je da komunikacija sa Republičkom upravom civilne zaštite, u vezi sa upućivanjem lica sa graničnih prelaza u karantin lokalne zajednice, nije na zadovoljavajućem nivou. Po osnovu dopisa upućenog od strane Republičke uprave civilne zaštite, kojim se Darko Bosiljčić stavlja na raspolaganje opštinskom Štabu, donesen je zaključak da se navedeno lice  rasporedi na poziciju koordinatora karantina u Kasindolu za komunikaciju sa Republičkom upravom civivlne zaštite.   

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Najčitanije
  • Babići, njih 12, krstilo se na praznik Svetog Vasilija
    5h 47m
    0
  • Troškovi transporta velika briga roditelja - Pomozimo Milošu!
    6h 35m
    0
  • Nada za Aleksandrovo liječenje poliklinika u Nišu – Budimo humani!
    3h 33m
    0
  • Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH
    23m
    2
  • Zavod za zapošljavanje Srpske izradio optimističan plan: Posao za 27.000 radnika
    6h 40m
    0