Изречене пресуде за тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића

15.07.2022. 15:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Окружни суд у Бањалуци осудио је Бенедија Ђукановића на 40 година робије, а Родољуба Гајића на 20 година затвора због тешког убиства Славише Крунића и Жарка Павловића.

Истом пресудом оптужени Емилио Балдо је ослобођен кривице.

Осуђени Ђукановић и Гајић дужни су да породици убијеног Крунића исплате 100.000 марака на име душевне боли.

Бранимир Јукић, судија је у образложењу пресуде навео да је Ђукановић осуђен на основу ДНК пронађеног на аутоматској пушци којом је извршено убиство.

Нажалост, током судског поступка који је трајао од марта 2020. године није утврђен мотив убиства бањалучког бизнисмена, нити ко је био налогодавац мучког злочина који је шокирао јавност.

За тешко убиство судило се Бенедију Ђукановићу који је означен као директни извршилац убиства заједно са Жељком Ковачевићем који је под мистериозним околностима убијен током напада на Крунића и пратњу.

На оптуженичкој клупи је Емилио Балдо који се теретио да је са Ђукановићем од почетка 2019. године до 22. априла 2019. године када је злочин извршен, осмислио план убиства.

Оптужени Родољуб Гајић терети се да је као радник “Сектор секјуритија” одавао информације о кретању Крунића. Гајић је током свједочења признао да је информације давао Ковачевићу, којем је дуговао новац.

Суђење оптуженима почело је 4. марта 2020. године и одржано је укупно 38 рочишта.

Крунић и његов члан обезбјеђења Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.

Током напада рањен је Крунићев возач Горана Илић.

Оптужница у овом случају подигнута је у децембру 2019. године. Оптужени су се о кривици изјаснили у јануару 2020. године и сви су негирали умијешаност у убиство.

Сва тројица се налазе у притвору око двије године.

Први је притворен Балдо 25. априла 2019. године, а Гајић је у притвору завршио почетком маја исте године. Ђукановић је послије злочина побјегао, а након 52 дана скривања предао се у Полицијску управу Илиџа почетком јуна 2019. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 24m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 59m
    7
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    23h 7m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 58m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 25m
    0