Изречене пресуде за тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића

15.07.2022. 15:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Окружни суд у Бањалуци осудио је Бенедија Ђукановића на 40 година робије, а Родољуба Гајића на 20 година затвора због тешког убиства Славише Крунића и Жарка Павловића.

Истом пресудом оптужени Емилио Балдо је ослобођен кривице.

Осуђени Ђукановић и Гајић дужни су да породици убијеног Крунића исплате 100.000 марака на име душевне боли.

Бранимир Јукић, судија је у образложењу пресуде навео да је Ђукановић осуђен на основу ДНК пронађеног на аутоматској пушци којом је извршено убиство.

Нажалост, током судског поступка који је трајао од марта 2020. године није утврђен мотив убиства бањалучког бизнисмена, нити ко је био налогодавац мучког злочина који је шокирао јавност.

За тешко убиство судило се Бенедију Ђукановићу који је означен као директни извршилац убиства заједно са Жељком Ковачевићем који је под мистериозним околностима убијен током напада на Крунића и пратњу.

На оптуженичкој клупи је Емилио Балдо који се теретио да је са Ђукановићем од почетка 2019. године до 22. априла 2019. године када је злочин извршен, осмислио план убиства.

Оптужени Родољуб Гајић терети се да је као радник “Сектор секјуритија” одавао информације о кретању Крунића. Гајић је током свједочења признао да је информације давао Ковачевићу, којем је дуговао новац.

Суђење оптуженима почело је 4. марта 2020. године и одржано је укупно 38 рочишта.

Крунић и његов члан обезбјеђења Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.

Током напада рањен је Крунићев возач Горана Илић.

Оптужница у овом случају подигнута је у децембру 2019. године. Оптужени су се о кривици изјаснили у јануару 2020. године и сви су негирали умијешаност у убиство.

Сва тројица се налазе у притвору око двије године.

Први је притворен Балдо 25. априла 2019. године, а Гајић је у притвору завршио почетком маја исте године. Ђукановић је послије злочина побјегао, а након 52 дана скривања предао се у Полицијску управу Илиџа почетком јуна 2019. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Убиство на Вилсоновом шеталишту: У жртву испалио 16 метака Убиство на Вилсоновом шеталишту: У жртву испалио 16 метака
У пуцњави на Вилсоновом шеталишту убијен мушкарац У пуцњави на Вилсоновом шеталишту убијен мушкарац
Мушкарцу четири и по године затвора: Сексуално искориштавао дјевојчице Мушкарцу четири и по године затвора: Сексуално искориштавао дјевојчице
Најчитаније
 • Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
  11h 25m
  2
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  9h 28m
  0
 • Лице тешко повријеђено приликом слијетања возила са коловоза на путу Подроманија-Рогатица
  15h 44m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  10h 15m
  2
 • Крађа бицикала у Источној Илиџи
  15h 37m
  1