Изванредан успјех Камерног хора Музичке академије из Источног Сарајева на такмичењу у Фиренци

15.07.2023. 15:14
0
ИЗВОР: katera.news

На престижном Интернационалном хорском такмичењу "Леонардо да Винчи", одржаном у Фиренци од 11. до 14. јула, Камерни хор Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву учествовао је у двије категорије и остварио изванредан успјех.

У "Универзитетској" категорији освојио је златну медаљу и побједник је категорије, док је у категорији "Духовне музике" освојио сребро.

Поред такмичарских наступа, хор је имао и четири фестивалска наступа у монументалиним катедралама града Фиренце, а њихови наступи су наишли на веома позитивне реакције.

Студенти Музичке академије, чланови хора, носе изузетно искуство са овог престижног такмичења, строгог система оцјењивања и велике конкуренције хорова из цијелог свијета.

Коментари 0
Повезане вијести
Каратисти "Гласинца" освојили 16 медаља у Зворнику Каратисти "Гласинца" освојили 16 медаља у Зворнику
Први пут одбрањени мастер радови на Катедри за физику Филозофског факултета у Палама Први пут одбрањени мастер радови на Катедри за физику Филозофског факултета у Палама
Пољопривредни факултет обиљежио 83 године традиције и 29 рада (ФОТО) Пољопривредни факултет обиљежио 83 године традиције и 29 рада (ФОТО)
Најчитаније
 • Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ
  19h 40m
  8
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  1h 37m
  0
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  23h 8m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  7h 51m
  2
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  3h 7m
  1