Извјестан PSR тест за улазак у Србију

21.10.2020. 21:11
1
ИЗВОР: Tanjug

Епидемиолог др Предраг Кон рекао је да је сутрашњи састанак Кризног штаба непходан како би се утврдиле даље мјере у борби са короном.

Сутра у девет часова одржаће се ванредна сједница Кризног штаба у борби против корона вируса, а епидемиолог др Предраг Кон каже да је главни повод овоме повећан број новозаражених COVID-19.

– Број новозаражених је узнемирујући и мораћемо сутра да се састанемо и поразговарамо о свему. Јасно је да и контрола мора да се појача, не због санкција грађана, већ да би се ангажовао сваки дио институције. Ако су у школама формирали добар надзорни систем, тако да нема трансмисије, онда је то изводљиво и на остале – казао је др Кон за ТВ Пинк истичући да је важно да се сви укључе у борбу против корона вируса.

Кон је рекао да је важно да се пронађе механизам како би се поштовало оно што је обавезно, али како додаје важно је да се поштују и препоруке стручњака.

– Даље рестрикције се не смију искључивати, и то није немогуће, али још нису у опцији – казао је Кон.

Увођење обавезних негативних PSR тестова за све оне који улазе у Србију је извјесно и овог пута, каже Кон, неће бити изузетака.

– То већ постоји као мјера само треба да почне да се примјењује за све земље. Биће како за наше држављање, тако и за странце. Ту морамо да пооштирмо сиутацију надзора и котроле на границама. Није прихватљиво да се тек тако држи отворна граница – казао је Кон.

О радикалнијим мјерама, и могућем затварању Београда, Кон каже да престоница јесте једна од градова који имају озбиљнију ситуацију са новозараженима, али да још увек нема потребе да буду озбиљније.

– Дефинитивно броз новозаражених расте свуда по Србији, Крагујевац и Ваљево су такође ризични поред Београда. Једино гдје се чини да је релативно стабилно Војводина. Све ће то бити теме на сутрашњем састанку. Важно је да имамо стабилно стање у болницама, рјешеност је да се што дуже сачувају нон-ковид болнице – рекао је др Кон.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mijo 21.10.2020. 21:22
    E da vidimo sta,kaže 😈😈😈😈😈 hahahahaha,hahahahaha,hahahahaha
Повезане вијести
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 53m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 26m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    18h 7m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 18m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 32m
    0