Izvjestan PSR test za ulazak u Srbiju

21.10.2020. 21:11
1

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da je sutrašnji sastanak Kriznog štaba nephodan kako bi se utvrdile dalje mjere u borbi sa koronom.

Sutra u devet časova održaće se vanredna sjednica Kriznog štaba u borbi protiv korona virusa, a epidemiolog dr Predrag Kon kaže da je glavni povod ovome povećan broj novozaraženih COVID-19.

– Broj novozaraženih je uznemirujući i moraćemo sutra da se sastanemo i porazgovaramo o svemu. Jasno je da i kontrola mora da se pojača, ne zbog sankcija građana, već da bi se angažovao svaki dio institucije. Ako su u školama formirali dobar nadzorni sistem, tako da nema transmisije, onda je to izvodljivo i na ostale – kazao je dr Kon za TV Pink ističući da je važno da se svi uključe u borbu protiv korona virusa.

Kon je rekao da je važno da se pronađe mehanizam kako bi se poštovalo ono što je obavezno, ali kako dodaje važno je da se poštuju i preporuke stručnjaka.

– Dalje restrikcije se ne smiju isključivati, i to nije nemoguće, ali još nisu u opciji – kazao je Kon.

Uvođenje obaveznih negativnih PSR testova za sve one koji ulaze u Srbiju je izvjesno i ovog puta, kaže Kon, neće biti izuzetaka.

– To već postoji kao mjera samo treba da počne da se primjenjuje za sve zemlje. Biće kako za naše državljanje, tako i za strance. Tu moramo da pooštirmo siutaciju nadzora i kotrole na granicama. Nije prihvatljivo da se tek tako drži otvorna granica – kazao je Kon.

O radikalnijim mjerama, i mogućem zatvaranju Beograda, Kon kaže da prestonica jeste jedna od gradova koji imaju ozbiljniju situaciju sa novozaraženima, ali da još uvek nema potrebe da budu ozbiljnije.

– Definitivno broz novozaraženih raste svuda po Srbiji, Kragujevac i Valjevo su takođe rizični pored Beograda. Jedino gdje se čini da je relativno stabilno Vojvodina. Sve će to biti teme na sutrašnjem sastanku. Važno je da imamo stabilno stanje u bolnicama, rješenost je da se što duže sačuvaju non-kovid bolnice – rekao je dr Kon.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Mijo 21.10.2020. 21:22
  E da vidimo sta,kaže 😈😈😈😈😈 hahahahaha,hahahahaha,hahahahaha
Povezane vijesti
Prvi slučaj liječenja korone plazmom u Sloveniji uspješan
Mjere u Srpskoj produžene do 21. decembra
U Istočnom Sarajevu virus korona potvrđen kod 11 osoba
Najčitanije
 • Pronađena lica koja su oštetila putnički automobil u Sokocu
  26.11.2020
  0
 • Migrant napao djevojku u sarajevskom naselju Dobrinja
  25.11.2020
  2
 • Prerast - prirodni fenomen u koritu Paljanske Miljacke
  25.11.2020
  0
 • Fizički napao sugrađanku, te joj oštetio automobil
  26.11.2020
  0
 • Kako se u Bolnici "Srbija" bore sa pošasti 21. vijeka? (VIDEO)
  26.11.2020
  0