Јахорина добија нове атракције

27.04.2020. 20:13
0
ИЗВОР: sportdc.net

У Олимпијском центру Јахорина, кренули су са припремама љетне сезоне.

У плану је постављање нових атракција TOWER, LOOPSTER i SKYDIVE, чиме ће Јахорина поново, прва у овом дјелу Европе, имати нове адреналинске атракције за одрасле и дјецу.

Преузели су и "Јахорина Ултра Траил" пројекат и од ове године тркаче очекује новији, побољшан концепт.

Припемили су и занимљив календар догађања за љетњу сезону са надом се да ћемо се током љета само сјећати тренутне ситуације и уживати у свим бенефитима љета на планини.

Ово је истакнуто на видео-конференцији, на тему ублажавања негативних ефеката епидемије вируса COVID-19 на туризам у БиХ на којој су учествовали министри из Владе Републике Српске као и представници свих организација који имају најзначајнији утицај на туризам у БИХ.

Loopster

Чиста забава у вожњи, а свако путовање је јединствено искуство. Осам кабина се окреће у кругу али и око своје осе у оба смера...

Путници могу да се одлуче за лежерни осећај или да доживе неку турбуленцију. Покретима кабине могу да уорављају на контролној конзоли. За оне који желе дивљу вожњу, небо је граница. А они који се желе опустити могу само лагано да клизе.

Tower

Лаганим повлачењем за коноп симулира се покрет пењања, а седиште у тандему се креће увис. Снага и брзина коришћена за повлачење конопа директно утиче на брзину успона. Током вожње Tower се континуирано окреће око своје вертикалне осе и омогућава панорамски поглед. Држање за коноп зауставља сjедиште, а пуштање конопа спушта тандем сjедиште да се полако врати према земљи.

Skydive

Због своје стабилне конструкције, Skydive се може инсталирати на готово свим просторима. Потребна је само мала база и дужина кабла до 50 метара. Ове техничке предности су добар аргумент за употребу у урбаним и руралним алпским регионима. Јединствена конструкција Skydiv-а омогућава не само премошћивање спектакуларних алпских локација попут стенских формација, малих залеђа, језера или брзака, већ и игралишта за дjецу током цjеле године.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктори упозоравају: Дијете се може утопити у базену за мање од 30 секунди Доктори упозоравају: Дијете се може утопити у базену за мање од 30 секунди
Колико слушалице заиста оштећују слух? Колико слушалице заиста оштећују слух?
Ауто-мото друштво „Рогатица“ и МУП Српске спровели акцију “Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“ Ауто-мото друштво „Рогатица“ и МУП Српске спровели акцију “Возачи, школа је за нас, опрез ...
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    12h 23m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    12h 31m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    5h 51m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    14h 12m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    15h 58m
    0