Јахорина: Међународно такмичење "Фис куп" 23. и 24. јануара

18.01.2021. 19:27
0
ИЗВОР: СРНА

Међународно такмичење "Фис куп Јахорина 2021" биће одржано наредног викенда, 23. и 24. јануара, а очекује се учешће такмичара из 15 земаља, најављено је из Олимпијског центра.

Овогодишњи "Фис куп" отвориће Горан Ђоковић, стриц најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, а прву вожњу возиће прослављени скијаш Бојан Крижај.

До сада су пристигле пријаве из Србије, Црне Горе, Украјине, Кипра, Канаде, Филипина, Португала, Хонг Конга, Хрватске, Словеније, Аустрије и Француске.

Фаворити су такмичари са Јахорине - Марко Шљивић који вози за репрезентацију БиХ и Страхиња Станишић који ће представити репрезентацију Србије.

Трке у алпској дисциплини слалом оба дана ће бити одржане на стази Велеслалом-Скочине и за такмичаре ће уједно бити тест за Европа куп.

Из Олимпијског центра наводе да је Јахорина, која има укупно 11 хомологованих ски-стаза, спремна је за организацију и одржавање такмичења све четири дисциплине - СЛ, ГС, СГ и ДХ.

Са више од 145 центиметара утабаног снијега на овој планини се ради на припремама стаза с циљем обезбјеђивања најбољих услова скијашима, али и такмичарима за чији долазак се врше посебне припреме.

Из Олимпијског центра су истакли да скијалиште ради пуним капацитетом, да су ски-стазе идеално припремљене и да се са сигурношћу може тврдити да су на овој планини најбоље припремљене ски-стазе у региону.

Комплетно функционисање ски-центра је прилагођено тренутним условима и епидемиолошкој ситуацији, али су из Олимпијског центра поново позвали на придржавање мјера и одговорно понашање.

Такмичење се одржава у организацији Смучарског клуба "Јахорина", у сарадњи са Олимпијским центром "Јахорина". 

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 20m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    13h 51m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 34m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 26m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    3h 41m
    0