Jahorina: Međunarodno takmičenje "Fis kup" 23. i 24. januara

18.01.2021. 19:27
0
IZVOR: SRNA

Međunarodno takmičenje "Fis kup Jahorina 2021" biće održano narednog vikenda, 23. i 24. januara, a očekuje se učešće takmičara iz 15 zemalja, najavljeno je iz Olimpijskog centra.

Ovogodišnji "Fis kup" otvoriće Goran Đoković, stric najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, a prvu vožnju voziće proslavljeni skijaš Bojan Križaj.

Do sada su pristigle prijave iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugala, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske.

Favoriti su takmičari sa Jahorine - Marko Šljivić koji vozi za reprezentaciju BiH i Strahinja Stanišić koji će predstaviti reprezentaciju Srbije.

Trke u alpskoj disciplini slalom oba dana će biti održane na stazi Veleslalom-Skočine i za takmičare će ujedno biti test za Evropa kup.

Iz Olimpijskog centra navode da je Jahorina, koja ima ukupno 11 homologovanih ski-staza, spremna je za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline - SL, GS, SG i DH.

Sa više od 145 centimetara utabanog snijega na ovoj planini se radi na pripremama staza s ciljem obezbjeđivanja najboljih uslova skijašima, ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

Iz Olimpijskog centra su istakli da skijalište radi punim kapacitetom, da su ski-staze idealno pripremljene i da se sa sigurnošću može tvrditi da su na ovoj planini najbolje pripremljene ski-staze u regionu.

Kompletno funkcionisanje ski-centra je prilagođeno trenutnim uslovima i epidemiološkoj situaciji, ali su iz Olimpijskog centra ponovo pozvali na pridržavanje mjera i odgovorno ponašanje.

Takmičenje se održava u organizaciji Smučarskog kluba "Jahorina", u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina". 

Komentari 0
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    1h 42m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    5h 45m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    7h 49m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    20h 25m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    5h 3m
    0