Јахорина представљена у Бечу

18.10.2019. 11:30
0
ИЗВОР: Srpska.info

Представници Олимпијског центра Јахорина на челу са директором Дејаном Љевнаићем и предсједником Надзорног одбора Недељком Елеком јуче су представили у Бечу туристичке потенцијале Јахорине, нове инвестиције и планове за предстојећу зимску сезону.

Презентација туристичких потенцијала Јахорине и Златибора одржана је у оквиру манифестације „Дани Србије и Српске у Аустрији“, коју ове године по први пут заједнички организују Амбасада Републике Србије у Аустрији, Представништво Републике Српске у Аустрији и Заједница српских клубова у Бечу.

Презентацији је присуствовао велики број стручњака из туризма, новинара и припадника дијаспоре.

– Част нам је представити Јахорину у Бечу, у претходном периоду спремили смо много новитета али смо добре ствари задржали. Уз инвестиције вриједне више од 15 милиона ЕУР задржали смо основу наше политике пословања а то је добар однос цијене и квалитета који је много конкурентнији у односу на цијене аустријских скијалишта – рекао је Елек.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић је нагласио да је ово друга година за редом како представљају Јахорину у Бечу.

– Након одржане презентације прошле године у току зимске сезоне забиљежили смо пораст броја посјета туриста из Аустрије и одлучили смо се да и ове године презентујемо нове пројекте, којих има заиста много. Градимо прву кабинску Гондолу и 5 нових ски стаза, Јахорина сада има 45 км стаза прилагођених почетницима али и искусним скијашима. Мијењамо лифт Пољице новом инсталацијом сидро, урадили смо систем освјетљења просјечне јачине 50 лx, сада је ноћно скијање продужено на комплетну стазу Пољице и у те сврхе у погону ће бити шестосјед Пољице – рекао је директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Љевнаић.

По свему судећи ова зимска сезона ће бити најуспјешнија икада и у складу са тим припремили су и многобројне концерте.

– Почињемо 30. новембра када ћемо уз концерт Саше Матића отворити Гондолу и пустити у рад све нове пројекте и инвестиције. Затим концерт свјетски познате звијезде Bryan Ferry-ja 7. децембра за отварање зимске сезоне. Јахорина заиста има много да понуди и драго ми је да то све можемо презетновати баш овдје у Бечу, посебно јер имамо одличну конекцију са овом градом. Оно што је најважније, имамо три лета дневно на међународни аеродром Сарајево, који је од Јахорине удаљен само 28 км. Лако и брзо се стиже до Јахорине што је скијашима јако битно, позивам све да нас посјете и сами се увјере у све што нудимо – додао је Љевнаић.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Бечка полиција трага за женама са снимка Бечка полиција трага за женама са снимка
МУП Србије упутио хитан апел Србима у Бечу МУП Србије упутио хитан апел Србима у Бечу
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    6h 5m
    0
  • Партизан мијења име!
    23h 0m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    6h 12m
    3
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    6h 21m
    0
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    2h 54m
    0