Jahorina predstavljena u Beču

18.10.2019. 11:30
0
IZVOR: Srpska.info

Predstavnici Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Nedeljkom Elekom juče su predstavili u Beču turističke potencijale Jahorine, nove investicije i planove za predstojeću zimsku sezonu.

Prezentacija turističkih potencijala Jahorine i Zlatibora održana je u okviru manifestacije „Dani Srbije i Srpske u Austriji“, koju ove godine po prvi put zajednički organizuju Ambasada Republike Srbije u Austriji, Predstavništvo Republike Srpske u Austriji i Zajednica srpskih klubova u Beču.

Prezentaciji je prisustvovao veliki broj stručnjaka iz turizma, novinara i pripadnika dijaspore.

– Čast nam je predstaviti Jahorinu u Beču, u prethodnom periodu spremili smo mnogo noviteta ali smo dobre stvari zadržali. Uz investicije vrijedne više od 15 miliona EUR zadržali smo osnovu naše politike poslovanja a to je dobar odnos cijene i kvaliteta koji je mnogo konkurentniji u odnosu na cijene austrijskih skijališta – rekao je Elek.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić je naglasio da je ovo druga godina za redom kako predstavljaju Jahorinu u Beču.

– Nakon održane prezentacije prošle godine u toku zimske sezone zabilježili smo porast broja posjeta turista iz Austrije i odlučili smo se da i ove godine prezentujemo nove projekte, kojih ima zaista mnogo. Gradimo prvu kabinsku Gondolu i 5 novih ski staza, Jahorina sada ima 45 km staza prilagođenih početnicima ali i iskusnim skijašima. Mijenjamo lift Poljice novom instalacijom sidro, uradili smo sistem osvjetljenja prosječne jačine 50 lx, sada je noćno skijanje produženo na kompletnu stazu Poljice i u te svrhe u pogonu će biti šestosjed Poljice – rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Po svemu sudeći ova zimska sezona će biti najuspješnija ikada i u skladu sa tim pripremili su i mnogobrojne koncerte.

– Počinjemo 30. novembra kada ćemo uz koncert Saše Matića otvoriti Gondolu i pustiti u rad sve nove projekte i investicije. Zatim koncert svjetski poznate zvijezde Bryan Ferry-ja 7. decembra za otvaranje zimske sezone. Jahorina zaista ima mnogo da ponudi i drago mi je da to sve možemo prezetnovati baš ovdje u Beču, posebno jer imamo odličnu konekciju sa ovom gradom. Ono što je najvažnije, imamo tri leta dnevno na međunarodni aerodrom Sarajevo, koji je od Jahorine udaljen samo 28 km. Lako i brzo se stiže do Jahorine što je skijašima jako bitno, pozivam sve da nas posjete i sami se uvjere u sve što nudimo – dodao je Ljevnaić.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
OC „Jahorina“ kreće u dokapitalizaciju od 29 miliona KM OC „Jahorina“ kreće u dokapitalizaciju od 29 miliona KM
Ustavni sud BiH obustavio prodaju zemljišta na Jahorini Ustavni sud BiH obustavio prodaju zemljišta na Jahorini
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Najčitanije
  • Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
    23h 27m
    0
  • U BiH poskupjele cigarete
    21h 44m
    0
  • Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
    6h 38m
    0
  • Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla
    20h 3m
    0
  • Da li smo sigurni ako grom udari u auto?
    17h 55m
    0