Јахорина: Реализована вјежба спасавања скијаша из гондоле

29.09.2020. 20:53
0
ИЗВОР: СРНА

Припадници Горске службе спасавања (ГСС) Републике Српске Станица "Јахорина" и Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске данас су на Јахорини успјешно реализовали вјежбу спасавања скијаша заробљених на гондоли.

Начелник ГСС-а Мирко Калем рекао је да је циљ ове вјежбе да се припадници антитерористичке јединице што боље увјежбају и опреме како би у случају неке несреће могли притећи у помоћ члановима Горске службе спасавања.

- Имамо изузетно добру сарадњу са антитерористичком јединицом МУП-а Републике Српске. Горска служба спасавања несебично преноси знање овој јединици, јер су они у зимском периоду константно присутни на Јахорини, тако да у сваком моменту могу да нам пруже подршку у евакуацији, не само са гондоле, већ и са било ког система косог транспорта - истакао је Калем.

Он је појаснио да је према сценарију вјежбе због техничког квара било немогуће покренути гондолу, што је подразумијевало евакуацију скијаша.

- По том принципу смо радили. Гондоли смо пришли од стуба, попели се на кабину и отварили врата, јер је их је током транспорта немогуће отворити изнутра. Ушли смо у кабину и безбједно извршили појединачну евакуацију скијаша - навео је Калем.

Према његовим ријечима, исте вјежбе спасавања са различитим сценаријима биће настављене до петка, 2. септембра, како би максимално искористили вријеме и увјежбали се за предстојећу зимску сезону.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    20h 44m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 28m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    11h 4m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11m
    0