Јахорина ултра трејл окупио 300 такмичара из 20 земаља

25.07.2021. 20:28
0
ИЗВОР: СРНА

Седмо издање "Јахорина ултра трејла", које је организовао Олимпијски центар, окупило је 300 такмичара из 20 земаља.

Током дводневног такмичења учесници су трчали на олимпијским планинама Игману, Бјелашници и Јахорини.

Из Олимпијског центра су навели да су се јуче у 6.00 часова тркачи упутили на 100 километара дугу трејл стазу – ултру, која почиње и завршава се на Јахорини.

Најуспјешнији на овој трци били су Јасмин Пајевић, који је руту од 100 километара савладао за 12 часова, 17 минута и седам секунди, другопласирани је био Дејан Жерајић, док је Невен Цицовић био трећи.

Најбрже тркачице на Ултра траси биле су Маја Боначић са временом од 13 часова, 51 минутом и 45 секунди.

Другопласирана је била Ева Урбанц, док је као трећепласирана на побједничком постољу била Петра Кулић.

Потпуно нова макси трка ове године стартовала је са Игмана и повезала три Олимпијске планине - Игман, Бјелашницу и Јахорину.

Најбоље пласирани на "олимпијској рути" дужине 50 километара били су Урош Кожар са временом од пет часова, шест минута и осам секунди, другопласирани у циљ је ушао Бранислав Павић, а трећи је био Маријан Буторац.

У женској категорији на подијуму биле су Наида Авдић која је трасу од 50 километара савладала за шест часова, 35 минута и пет секунди, другопласирана је била Дамјана Жмавц, а као трећепласирана кроз циљ је прошла Марија Секуловић.

Данашњу трку, Мини, дужине 23 километра побједио је Џемал Јашаревић са временом од један час, 53 минуте и 10 секунди, другопласирани је био Милош Милосављевић, а трећи Николас Матеос Геридо.

У женској конкуренцији најбоља је била Невена Јовановић са оствареним временом од два часа, 22 минуте и 51 секундом, друга је Мима Башић, док је трећа у циљ дотрчала Сара Плакаловић.

Коментари 0
Повезане вијести
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Основци из ОШ „Србија“ у Палама организују хуманитарни базар за одлазак на екскурзију Основци из ОШ „Србија“ у Палама организују хуманитарни базар за одлазак на екскурзију
Тамара Тошић најмлађи пењач на ферати Соколов пут Тамара Тошић најмлађи пењач на ферати Соколов пут
Најчитаније
 • Сутра хуманитарни базар за Веру на Тргу Србија
  8h 39m
  0
 • У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т.
  10h 30m
  1
 • Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
  9h 31m
  0
 • Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
  7h 29m
  0
 • Наши суграђани истрачали Острошки полумаратон
  2h 34m
  0