"Јахорина ултра трејл" за викенд

22.07.2020. 09:53
0
ИЗВОР: Srna

Међународна трка "Јахорина ултра трејл" биће одржана за викенд, 25. и 26. јула, први пут у организацији Олимпијског центра "Јахорина".

Такмичари ће ове године моћи да се опробају у четири трке различите дужине - ултра, макси, миди и мини трејл, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

Трке ултра и макси почеће у суботу у 6.00 часова, а миди и мини у 8.00 часова.

-Старт и циљ свих трка је испред хотела `Вучко`, а све руте имају окрепне станице са послужењем, дежурне екипе цивилне заштите, санитет у случају потребе. Безбједност је на првом мјесту и комплетан догађај је прилагођен условима и мјерама с циљем спречавања ширења вируса корона- наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да "Јахорина ултра трејл" карактеришу и волонтери, који несебичним радом и залагањем доприносе да ова трка и задржи епитет најбоље у БиХ.

Пријаве за волонтере су у току на сајту "Јахорина трејл" /jahorinatrail.com/.

Наградни фонд за најспретније и најбрже ове године је 5.000 КМ, док су се за остале награде побринули спонзори такмичења.

-Остварено је партнерство са `Ред бул 400: Игман`, а обновљена су партнерства са тркама које су чланови свјетског трејл тура, а то су `Кападокија`, `100 миља Истре` и `Ултра трејл Випава валеј`, па ће неки од побједника `Јахорина ултра трејла` добити бесплатну котизацију за ове трке- наводи се у саопштењу.

Највећи новитет овогодишњег "Јахорина ултра трејла" је присуство једног од најпознатијих свјетских тркача Јовице Спајића, који ће присуствовати такмичењу, дружити се са учесницима, одговарати на питања и предавањем представити лично богато трејл искуство.

Из Олимпијског центра "Јахорина" напомињу да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић недавно посјетио Јахорину, том приликом обишао дио стаза овогодишњег "Јахорина ултра трејла" и увјерио се у њихову атрактивност, чак и трчао, те на тренутак искусио како је то бити тркач на олимпијским стазама.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану
Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    2h 56m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    17h 17m
    0
  • Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста
    22h 55m
    1
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    1h 4m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    1h 18m
    0