Јапанци срушили Нијемце

23.11.2022. 17:50
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Фудбалери Јапана приредили су велико изненађење у првом мечу групе Е на Мундијалу пошто су савладали четверостроког свјетског шампиона, Њемачку са 2:1, иако су све до 75. минута били у резултатском минусу.

Већ у осмом минуту затресла се мрежа Мануела Нојера, али је гол Даизена Маеде поништен због офсајда. "Панцери" су до предности дошли у 33. минуту поготком Илкаја Гундогана из једанаестерца.

Претходно је у казненом простору Јапана срушен Давид Раум. У четвртом минуту судијске надокнаде првог дијела сусрета због офсајда је поништен погодак Каија Хаверца.

У наставку сусрета играло се отворено са обје стране. У 60. минуту Гундоган је са ивице казненог простора погодио стативу, а недуго потом бивши играч Партизана Такума Асано шутирао је превисоко.

У 70. минуту покушао је Јонас Хофман, али је голман Јапана Шуићи Гонда одличнпо интервенисао, као и још два пута касније у наставку акције, када је зауставио ударце Сержа Гнабрија. Три минута касније Нојер је сјајном интервенцијом зауставио ударац Хирокија Сакаија.

Била је то најава преокрета. У 75. минуту Такуми Минамино је снажно путирао, Нојер је кратко одбио лопту на коју је натрчао Ритсу Доан и смјестио у мрежу. Осам минута касније услиједио је потпуни преокрет.

Асано је ушао у казнени простор и са дефанзивцем Њемачке на леђима издржао дуел, па лопту "закуцао" у ближи угао за велику радост Јапанаца и друго велико изненађење на Мундијалу.

Јуче је у групи Ц Саудијска Арабија побиједила идентичним резултатом Аргентину, а сценарио је био исти као и на овом сусрету. Фаворит је голом из пенала имао предност на полувремену, а онда у наставку сусрета потпуни преокрет.

Случајност или не.

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Леверкузен први пут у историји првак Њемачке Леверкузен први пут у историји првак Њемачке
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 5m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    6h 16m
    6
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    22h 2m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    20h 24m
    0
  • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
    4h 52m
    0