Japanci srušili Nijemce

23.11.2022. 17:50
0
IZVOR: glassrpske.com

Fudbaleri Japana priredili su veliko iznenađenje u prvom meču grupe E na Mundijalu pošto su savladali četverostrokog svjetskog šampiona, Njemačku sa 2:1, iako su sve do 75. minuta bili u rezultatskom minusu.

Već u osmom minutu zatresla se mreža Manuela Nojera, ali je gol Daizena Maede poništen zbog ofsajda. "Panceri" su do prednosti došli u 33. minutu pogotkom Ilkaja Gundogana iz jedanaesterca.

Prethodno je u kaznenom prostoru Japana srušen David Raum. U četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog dijela susreta zbog ofsajda je poništen pogodak Kaija Haverca.

U nastavku susreta igralo se otvoreno sa obje strane. U 60. minutu Gundogan je sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu, a nedugo potom bivši igrač Partizana Takuma Asano šutirao je previsoko.

U 70. minutu pokušao je Jonas Hofman, ali je golman Japana Šuići Gonda odličnpo intervenisao, kao i još dva puta kasnije u nastavku akcije, kada je zaustavio udarce Serža Gnabrija. Tri minuta kasnije Nojer je sjajnom intervencijom zaustavio udarac Hirokija Sakaija.

Bila je to najava preokreta. U 75. minutu Takumi Minamino je snažno putirao, Nojer je kratko odbio loptu na koju je natrčao Ritsu Doan i smjestio u mrežu. Osam minuta kasnije uslijedio je potpuni preokret.

Asano je ušao u kazneni prostor i sa defanzivcem Njemačke na leđima izdržao duel, pa loptu "zakucao" u bliži ugao za veliku radost Japanaca i drugo veliko iznenađenje na Mundijalu.

Juče je u grupi C Saudijska Arabija pobijedila identičnim rezultatom Argentinu, a scenario je bio isti kao i na ovom susretu. Favorit je golom iz penala imao prednost na poluvremenu, a onda u nastavku susreta potpuni preokret.

Slučajnost ili ne.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    12h 4m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 0m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    11h 4m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 57m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    9h 54m
    0