Једногласно усвојен буџет општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину

17.12.2021. 14:00
1
ИЗВОР: Катера

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су једногласно на данашњој сједници буџет за 2022. годину у износу од 21.200.000 КМ, што је рекордан износ који је ова општина од свог оснивања усвојила.

Према ријечима начелника општине Јована Катића буџет за наредну годину је реално планиран и конципиран, преко 10 милиона КМ намијењено је капиталним инвестицијама, које ће, како је он рекао, бити реализоване.

- У дискусији сам рекао да ће можда током наредне године постојати реална потреба да правимо ребаланс буџета на већи износ, јер нисмо искористили сав износ у оним ставкама за које мислимо да ћемо имати у буџету за идућу годину – рекао је Катић.

Он истиче да становници општине Источно Ново Сарајево требају бити поносни и задовољни оваквим буџетом, јер ће та општина, према његовим ријечима, наставити континуитет улагања и развијања.

Слика

- Сигурно да смо једна од најбољих и најпожељнијих средина у Републици Српској и уз подршку институција Републике Српске у износу од преко 20 милиона КМ имамо чиме да се похвалимо и поносимо – рекао је Катић.

Катић је нагласио да одређени амандмани опозиције који нису усвојени на данашњој сједници, бити сигурно размотрени у наредном периоду.

- На данашњој сједници усвојили смо цијену о непокретностима на подручју општине, која је остала непромијењена, односно од 0,10 одсто и то је оно што је битно споменути да наши суграђани неће имати додатних намета на плаћање пореза на непокретности – каже Катић.

Он је истакао да ће у наредној години из буџета бити реализовани пројекти изградње вртића, позоришта, рекреационе зоне, саобраћајница, водоводне и канализационе мреже, јавне расвјете и других пројеката.

Шеф Клуба одборника Српске демократске странке (СДС) Натко Суџука рекао је да су одборници ове странке подржали буџет општине Источно Ново Сарајево за наредну годину, те додао да су показали да ће увијек подржати позитивне ствари.

Слика

- Један наш амандман је усвојен на сједници, а односи се на помоћ Удружењу ампутираца општине Источно Ново Сарајево, а остали нису прошли, међутим добили смо обећање да ће се тим људима помоћи – рекао је Суџука.

Суџука је нагласио да имају свој став по питању наплате јавних паркинг простора у овој општини, али ће сачекати да виде резултате и начина наплате истих.

Одборници су на данашњој сједници усвојили и Приједлог одлуке о висини пореске стопе на непокретности, о висини вриједности непокретности по зонама, Приједлог Програма рада зимске службе за 2022. годину, Информацију о статусу РВИ, цивилних жртава рата, породица погинулих бораца и бораца општине Источно Ново Сарајево.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Lela 19.12.2021. 02:35
    Samo Vi usmjeravajte sredstva na sport.Niste napravili niti jednu fabriku ,da bar eksere proizvodite.Sta ovaj narod ima od kipova i parkova?To je zadnja stvar koja nam treba.Niste ni spomenuli kako da poduprete nas poljoprivrednike da za ostalo i ne govorim,jer propusta je previse.Praonica para nastavlja kao i obicno,samo sad veceg kapaciteta..
Повезане вијести
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 19m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 24m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 7m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 13m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 41m
    0