Jednoglasno usvojen budžet opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu

17.12.2021. 14:00
1
IZVOR: Katera

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su jednoglasno na današnjoj sjednici budžet za 2022. godinu u iznosu od 21.200.000 KM, što je rekordan iznos koji je ova opština od svog osnivanja usvojila.

Prema riječima načelnika opštine Jovana Katića budžet za narednu godinu je realno planiran i koncipiran, preko 10 miliona KM namijenjeno je kapitalnim investicijama, koje će, kako je on rekao, biti realizovane.

- U diskusiji sam rekao da će možda tokom naredne godine postojati realna potreba da pravimo rebalans budžeta na veći iznos, jer nismo iskoristili sav iznos u onim stavkama za koje mislimo da ćemo imati u budžetu za iduću godinu – rekao je Katić.

On ističe da stanovnici opštine Istočno Novo Sarajevo trebaju biti ponosni i zadovoljni ovakvim budžetom, jer će ta opština, prema njegovim riječima, nastaviti kontinuitet ulaganja i razvijanja.

Slika

- Sigurno da smo jedna od najboljih i najpoželjnijih sredina u Republici Srpskoj i uz podršku institucija Republike Srpske u iznosu od preko 20 miliona KM imamo čime da se pohvalimo i ponosimo – rekao je Katić.

Katić je naglasio da određeni amandmani opozicije koji nisu usvojeni na današnjoj sjednici, biti sigurno razmotreni u narednom periodu.

- Na današnjoj sjednici usvojili smo cijenu o nepokretnostima na području opštine, koja je ostala nepromijenjena, odnosno od 0,10 odsto i to je ono što je bitno spomenuti da naši sugrađani neće imati dodatnih nameta na plaćanje poreza na nepokretnosti – kaže Katić.

On je istakao da će u narednoj godini iz budžeta biti realizovani projekti izgradnje vrtića, pozorišta, rekreacione zone, saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže, javne rasvjete i drugih projekata.

Šef Kluba odbornika Srpske demokratske stranke (SDS) Natko Sudžuka rekao je da su odbornici ove stranke podržali budžet opštine Istočno Novo Sarajevo za narednu godinu, te dodao da su pokazali da će uvijek podržati pozitivne stvari.

Slika

- Jedan naš amandman je usvojen na sjednici, a odnosi se na pomoć Udruženju amputiraca opštine Istočno Novo Sarajevo, a ostali nisu prošli, međutim dobili smo obećanje da će se tim ljudima pomoći – rekao je Sudžuka.

Sudžuka je naglasio da imaju svoj stav po pitanju naplate javnih parking prostora u ovoj opštini, ali će sačekati da vide rezultate i načina naplate istih.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i Prijedlog odluke o visini poreske stope na nepokretnosti, o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama, Prijedlog Programa rada zimske službe za 2022. godinu, Informaciju o statusu RVI, civilnih žrtava rata, porodica poginulih boraca i boraca opštine Istočno Novo Sarajevo.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Lela 19.12.2021. 02:35
    Samo Vi usmjeravajte sredstva na sport.Niste napravili niti jednu fabriku ,da bar eksere proizvodite.Sta ovaj narod ima od kipova i parkova?To je zadnja stvar koja nam treba.Niste ni spomenuli kako da poduprete nas poljoprivrednike da za ostalo i ne govorim,jer propusta je previse.Praonica para nastavlja kao i obicno,samo sad veceg kapaciteta..
Povezane vijesti
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Katić: Najveći mirnodopski egzodus jednog naroda Katić: Najveći mirnodopski egzodus jednog naroda
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 7m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 40m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 6m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 19m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 48m
    3