Jесења група практиканата ПМФ-а у м:тел-у

01.11.2022. 14:50
0
ИЗВОР: katera.news

Крајем мјесеца октобра студенти завршне године иновираног студија информатике на Природно-математичком факултету Бањалука су започели своју стручну праксу у компанији м:тел.

Студентима информатике је ово први пут обавезна пракса, а м:тел је поносан што су управо ову компанију изабрали за стицање нових знања – како теоријских, тако и практичних.

- Често истичемо да је баш наша компанија, као лидер у ИКТ-у, за све будуће инжењере, математичаре и информатичаре увијек најбоља полазна тачка за стицање квалитетних знања и вјештина, али и стицања својеврсне 'ширине' у професионалном и каријерном смислу - истичу у компанији м:тел.

Јесењи практиканти ће имати прилику да се у наредне двије седмице упознају са модерним Big Data концептима (програмски језик Python, визуелизација и анализа података 1 предиктивна аналитика), те са Data Warehousing i Business Intelligence технологијама.

Циљ праксе је студентима дати квалитетан увид у област аналитике података и свих придружених дисциплина, као и помоћи им да унаприједе своја практична знања из те области.  Посебан дио праксе одвојен је на пројектне задатке који би служили студентима као дио личног Data Analytics портфолиа при презентовању својих вјештина и знања будућим послодавцима.

Подсјетимо, м:тел са Природно-математичким факултетом има изузетно успјешну сарадњу већ четири године уназад, а бројни студенти овог факултета су управо након обављене праксе и стицања академског звања, своју пословну каријеру започели у м:тел-у.

Коментари 0
Повезане вијести
М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балкана“ М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балк...
Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске
М:тел вас позива да се заједно едукујемо о безбједности наше дјеце на интернету! М:тел вас позива да се заједно едукујемо о безбједности наше дјеце на интернету!
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 26m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 56m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 37m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 19m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 23m
    0