Јокић оборио рекорд НБА

23.05.2023. 09:00
0
ИЗВОР: katera.news

„Денвер Нагетси“ савладали су „Лејкерсе“ у четвртој утакмици финала западне конференције (113:111) и тако се пласирали у велико финале НБА лиге. Никола Јокић није пропустио прилику да постави један рекорд за вjечност.

Послије нешто тврђег почетка утакмице и бољег отварања „Лејкерса“, „Денвер“ се вратио, а и једни и други су се распуцали и приредили неке веома атрактивне потезе.

На једној страни за сада доминира Колдвел-Поуп који је убацио већ три тројке, док се на другој истиче Леброн Џејмс са 21 поеном у првој четвртини. Сусрели су се током наредне двије деонице „Нагетси“ са многим недаћама, међу којима су биле и сумњиве судијске одлуке, али на крају ипак са предношћу улазе у посљедњу четвртину.

За то је, по обичају, заслужан Никола Јокић који је маестралном трећом четвртином оборио још један рекорд и поново доказао да је овај плеј-оф који он тренутно игра нешто што ће се тешко поново видјети.

Наиме, Вилт Чемберлејн је 1967. у плеј-офу остварио седам трипл-даблова, а Никола је управо остварио свој осми у овогодишњем, те се тако попео на прво мјесто ове листе и велико је питање хоће ли ико икада ово поновити.

Вилта, сада другопласираног на овој листи, прати Меџик Џонсон са шест трипл-даблова из 1982. године, док је Дрејмонд Грин прије четири године остварио исто толико.

Историјски успјех су на крају направили изабраници Мајка Мелоуна. По први пут у историји франшизе тим из Колорада играће у великом финалу, а највеће заслуге за то иду Николи Јокићу. Иако је на сваком мечу био најбољи појединац Денвера, овај пут Јокић је и поентерски предводио своју екипу. Српски репрезентативац убацио је „Језерашима“ 30 поена, уз 14 скокова и 13 асистенција.

Њега је са 25 поена испратио Џамал Мареј, док се коначно прикључио и Ерон Гордон. Крилни центар Нагетса додао је 22 поена, а ухватио је и шест скокова и пет асистенција. На другој страни Леброн је поново био на ивици трипл-дабла са 40 поена и десет скокова, уз девет асистенција. Он је већ на крају првог полувремена био на 31 поену, стога се јасно може закључити да у другом није одиграо ни приближно добро, поготово када се узме у обзир да је одиграо свих 48 минута, преноси Спортал.

Коментари 0
Повезане вијести
НБА играчу доживотна суспензија НБА играчу доживотна суспензија
Јовић: Постајем добар дефанзивац Јовић: Постајем добар дефанзивац
Мемфис повлачи дрес Марка Гасола Мемфис повлачи дрес Марка Гасола
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 39m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 45m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    11h 12m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 54m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 4m
    0