Jokić oborio rekord NBA

23.05.2023. 09:00
0
IZVOR: katera.news

„Denver Nagetsi“ savladali su „Lejkerse“ u četvrtoj utakmici finala zapadne konferencije (113:111) i tako se plasirali u veliko finale NBA lige. Nikola Jokić nije propustio priliku da postavi jedan rekord za vječnost.

Poslije nešto tvrđeg početka utakmice i boljeg otvaranja „Lejkersa“, „Denver“ se vratio, a i jedni i drugi su se raspucali i priredili neke veoma atraktivne poteze.

Na jednoj strani za sada dominira Koldvel-Poup koji je ubacio već tri trojke, dok se na drugoj ističe Lebron Džejms sa 21 poenom u prvoj četvrtini. Susreli su se tokom naredne dvije deonice „Nagetsi“ sa mnogim nedaćama, među kojima su bile i sumnjive sudijske odluke, ali na kraju ipak sa prednošću ulaze u posljednju četvrtinu.

Za to je, po običaju, zaslužan Nikola Jokić koji je maestralnom trećom četvrtinom oborio još jedan rekord i ponovo dokazao da je ovaj plej-of koji on trenutno igra nešto što će se teško ponovo vidjeti.

Naime, Vilt Čemberlejn je 1967. u plej-ofu ostvario sedam tripl-dablova, a Nikola je upravo ostvario svoj osmi u ovogodišnjem, te se tako popeo na prvo mjesto ove liste i veliko je pitanje hoće li iko ikada ovo ponoviti.

Vilta, sada drugoplasiranog na ovoj listi, prati Medžik Džonson sa šest tripl-dablova iz 1982. godine, dok je Drejmond Grin prije četiri godine ostvario isto toliko.

Istorijski uspjeh su na kraju napravili izabranici Majka Melouna. Po prvi put u istoriji franšize tim iz Kolorada igraće u velikom finalu, a najveće zasluge za to idu Nikoli Jokiću. Iako je na svakom meču bio najbolji pojedinac Denvera, ovaj put Jokić je i poenterski predvodio svoju ekipu. Srpski reprezentativac ubacio je „Jezerašima“ 30 poena, uz 14 skokova i 13 asistencija.

Njega je sa 25 poena ispratio Džamal Marej, dok se konačno priključio i Eron Gordon. Krilni centar Nagetsa dodao je 22 poena, a uhvatio je i šest skokova i pet asistencija. Na drugoj strani Lebron je ponovo bio na ivici tripl-dabla sa 40 poena i deset skokova, uz devet asistencija. On je već na kraju prvog poluvremena bio na 31 poenu, stoga se jasno može zaključiti da u drugom nije odigrao ni približno dobro, pogotovo kada se uzme u obzir da je odigrao svih 48 minuta, prenosi Sportal.

Komentari 0
Povezane vijesti
NBA igraču doživotna suspenzija NBA igraču doživotna suspenzija
Jović: Postajem dobar defanzivac Jović: Postajem dobar defanzivac
Memfis povlači dres Marka Gasola Memfis povlači dres Marka Gasola
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 18m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    23h 32m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    21h 39m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 9m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    20h 27m
    0