Јоловићева и Вуковић на челу ПД "Гласинац" из Сокоца

12.02.2022. 10:39
0
ИЗВОР: СРНА

Соколачки планинари изабрали су за предсједника Скупштине Планинарског друштва "Гласинац" Весну Јоловић, а предсједник асоцијације и у наредне четири године биће Борис Вуковић.

На сједници Скупштине одржаној синоћ одлучено је да секретар "Гласинца" буде Вера Мијатовић, а изабраној је и 15 чланова новог сазива Скупштине.

Према ријечима Јоловићеве, прошла година је за соколачке планинаре по много чему била посебна, јер је испуњена низом активности од којих се издваја наставак уређења Планинарског дома "Црвене стијене", изградња адреналин парка и активности у вези са проглашењем заштићеног подручја на Романији.

Он је навела да се планинари "Гласинца" могу поносити и обиљежавањем низа значајних датума у вези са екологијом, организовањем петог прољећног похода "Врховима Романије", те низом других активности.

Слика

Фото: СРНА

Јоловићева је изразила захвалност бројним донаторима који су планинарима овог друштва помагали у реализацији више пројеката, уз подршку УНДП-а, Виа Динарике и општине Соколац.

Она је додала да ће, усвојеним планом рада за 2022. друштво "Гласинац" сличним активностима обиљежити и ову годину у складу са смјерницама Планинарског друштва Републике Српске.

Ово планинарско друштво препознатљиво је и по организовању Меморијалног такмичења "Свјетлана Цеца Комленовић" и првенства Српске у планинарској оријентацији.

На сједници су синоћ додијељена и посебна постхумна признања за преминуле чланове планинарског друштва - Милоша Бајагића, Вишњу Нинковић и Павла Нинковића.

Планинарско друштво "Гласинац" основано је на Сокоцу прије 12 година и једно је од активнијих у Републици Српској, што потврђује учешће на бројним планинарским походима и такмичењима у БиХ и Србији.

Коментари 0
Повезане вијести
На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    7h 33m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    8h 48m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    14h 39m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    13h 6m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    14h 58m
    0