Jolovićeva i Vuković na čelu PD "Glasinac" iz Sokoca

12.02.2022. 10:39
0
IZVOR: SRNA

Sokolački planinari izabrali su za predsjednika Skupštine Planinarskog društva "Glasinac" Vesnu Jolović, a predsjednik asocijacije i u naredne četiri godine biće Boris Vuković.

Na sjednici Skupštine održanoj sinoć odlučeno je da sekretar "Glasinca" bude Vera Mijatović, a izabranoj je i 15 članova novog saziva Skupštine.

Prema riječima Jolovićeve, prošla godina je za sokolačke planinare po mnogo čemu bila posebna, jer je ispunjena nizom aktivnosti od kojih se izdvaja nastavak uređenja Planinarskog doma "Crvene stijene", izgradnja adrenalin parka i aktivnosti u vezi sa proglašenjem zaštićenog područja na Romaniji.

On je navela da se planinari "Glasinca" mogu ponositi i obilježavanjem niza značajnih datuma u vezi sa ekologijom, organizovanjem petog proljećnog pohoda "Vrhovima Romanije", te nizom drugih aktivnosti.

Slika

Foto: SRNA

Jolovićeva je izrazila zahvalnost brojnim donatorima koji su planinarima ovog društva pomagali u realizaciji više projekata, uz podršku UNDP-a, Via Dinarike i opštine Sokolac.

Ona je dodala da će, usvojenim planom rada za 2022. društvo "Glasinac" sličnim aktivnostima obilježiti i ovu godinu u skladu sa smjernicama Planinarskog društva Republike Srpske.

Ovo planinarsko društvo prepoznatljivo je i po organizovanju Memorijalnog takmičenja "Svjetlana Ceca Komlenović" i prvenstva Srpske u planinarskoj orijentaciji.

Na sjednici su sinoć dodijeljena i posebna posthumna priznanja za preminule članove planinarskog društva - Miloša Bajagića, Višnju Ninković i Pavla Ninkovića.

Planinarsko društvo "Glasinac" osnovano je na Sokocu prije 12 godina i jedno je od aktivnijih u Republici Srpskoj, što potvrđuje učešće na brojnim planinarskim pohodima i takmičenjima u BiH i Srbiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    10h 58m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    13h 17m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    13h 44m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    16h 24m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    9h 5m
    0