Још један дар м:тел-а ЕТФ-у Бања Лука

16.06.2022. 14:32
0
ИЗВОР: katera.news

У мјесецу јуну 2022. године завршени су радови на реконструкцији, односно адаптацији учионице на Електротехничком факултету Бања Лука, а за чију је реализацију, као већ доказани пријатељ ове образовне установе, средства даровала компанија м:тел.

Тим поводом, 16. јуна, ЕТФ Бања Лука, заједно са својим сарадницима посјетили су Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел, Милан Алексијевић, извршни директор за технику, те Никола Тацић, извршни директор за корпоративне послове компаније.  

Јелена Триван, током ове посјете, подсјетила је на важност подршке образовању, те његовања традиције пријатељства са образовним установама.

- Само један састанак са деканом је био довољан да дође до овога што видите данас у овој учионици. У м:тел-у је ЕТФ Бања Лука имао пријатеље и сараднике које није требао убеђивати и објашњавати зашто је важно да се уради овај посао, односно зашто је важно студентима обезбедити пристојне услове за учење и рад. Ово јесте највећа сала у ЕТФ Бања Лука и најбоље је опремљена. Све захтеве Факултета смо испунили - изјавила је овом приликом Јелена Триван и додала да заправо порука м:тел-а јесте да ова компанија покушава учинити све што је у њеној моћи да што више младих људи остане у својој земљи.

- Услови за останак младих овде јесу пристојни услови за живот, за школовање, стипендије у тешким временима које им омогућавају да студирају на пристојан и људски начин које им ми већ годинама дајемо, али и шансу за посао коју им м:тел такође обезбеђује. Желимо да млади знају да је ово земља где им је сигуран посао, и то добро плаћен посао - нагласила је Триван.

Она је навела и да је ексклузивна вијест приједлог декану да студенти овог факултета већ на четвртој години студија, прије краја студирања, могу да почну да раде у компанији м:тел, да добију практична знања током студирања, а онда када стекну диплому да подигну свој платни разред и позицију на којој ће да буду запослени.

Зоран Ђурић, декан ове високошколске установе која је по својој специфичности природно блиска телекомуникационим компанијама, будући да школује кадар који је од интереса за послове којим се ове компаније баве, овом приликом је изразио задовољство што се традиционално пријатељство између компаније м:тел и ЕТФ-а у Бањалуци и даље наставља, и резултује сјајним заједничким пројектима.

- Овај простор који видите тек сада изгледа онако како треба да изгледа један кабинет у 21. вијеку. Хвала директорки Триван и цијелом њеном тиму на прихватању идеје о адаптацији простора, уважавајући све захтјеве Факултета. Желио бих напоменути да је вриједност овог реализованог пројекта значајна, а у учионици је урађено потпуно реновирање - од паркета, електро инсталација, плочица, ПВЦ подлоге, зидова, ЛЕД панел расвјете, расхладних тијела, рефлектора, па све до набавке нових столова, столица, катедре, говорнице, тракастих завјеса, наставничке табле и пројектора - рекао је Ђурић.

Свакако, ово је само један у низу пројеката које су м:тел и ЕТФ Бања Лука реализовали у претходном периоду, а све у циљу омогућавања што бољих услова за рад и усавршавање студената који се школују у овој образовној установи.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за од...
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 57m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 59m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 52m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 57m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 0m
    1