Још није објелодањена одлука ЦИК-а о жалби СДС-а

07.06.2024. 15:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Апелационо одјељење Суда БиХ још није донијело одлуку по жалби СДС-а на одлуку Централне изборне комисије БиХ о забрани учешћа тој странци на локалним изборима у октобру, речено је Срни у овој правосудној институцији мада је суд био дужан да данас до 14.00 часова донесе одлуку о овој жалби.

- Одлука Суда по жалби СДС-а на одлуку ЦИК-а ће бити донесена у законом предвиђеном року, а о чему ће јавност бити упозната када се стекну услови за објаву - навели су из Суда БиХ.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је Срни да се нада да ће Апелационо одјељење Суда БиХ одлучити у корист СДС-а.

Уколико буде негативно рјешење, Миличевић је навео да је даљи корак обраћање Уставном суду БиХ, а потом и евентуално Европском суду за људска права у Стразбу.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА! СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА!
Најчитаније
  • Локални избори 2024: МУП Српске запримио девет пријава између 12.00 и 16.00 часова
    4h 45m
    2
  • Град Источно Сарајево: До 11.00 часова највећа излазност у Трнову
    6h 19m
    1
  • Град Источно Сарајево: До 15.00 часова највећа излазност у Трнову
    2h 52m
    0
  • Погледајте графикон о промјени броја бирача у односу на локалне изборе 2020. године
    5h 49m
    0
  • Сутра празник Свете Текле
    10h 44m
    0