Još nije objelodanjena odluka CIK-a o žalbi SDS-a

07.06.2024. 15:52
0
IZVOR: srna.rs

Apelaciono odjeljenje Suda BiH još nije donijelo odluku po žalbi SDS-a na odluku Centralne izborne komisije BiH o zabrani učešća toj stranci na lokalnim izborima u oktobru, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji mada je sud bio dužan da danas do 14.00 časova donese odluku o ovoj žalbi.

- Odluka Suda po žalbi SDS-a na odluku CIK-a će biti donesena u zakonom predviđenom roku, a o čemu će javnost biti upoznata kada se steknu uslovi za objavu - naveli su iz Suda BiH.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je Srni da se nada da će Apelaciono odjeljenje Suda BiH odlučiti u korist SDS-a.

Ukoliko bude negativno rješenje, Miličević je naveo da je dalji korak obraćanje Ustavnom sudu BiH, a potom i eventualno Evropskom sudu za ljudska prava u Strazbu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Svjedok na suđenju Buljubašiću i ostalima ispričao kako je napadnuto srpsko selo Svjedok na suđenju Buljubašiću i ostalima ispričao kako je napadnuto srpsko selo
Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO) Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
Sutra slava SDS-a u Istočnoj Ilidži Sutra slava SDS-a u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  16h 0m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  12h 51m
  2
 • Krađa u drogeriji u Istočnoj Ilidži
  22h 6m
  1
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  17h 55m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  16h 42m
  3