Još nije objelodanjena odluka CIK-a o žalbi SDS-a

07.06.2024. 15:52
0
IZVOR: srna.rs

Apelaciono odjeljenje Suda BiH još nije donijelo odluku po žalbi SDS-a na odluku Centralne izborne komisije BiH o zabrani učešća toj stranci na lokalnim izborima u oktobru, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji mada je sud bio dužan da danas do 14.00 časova donese odluku o ovoj žalbi.

- Odluka Suda po žalbi SDS-a na odluku CIK-a će biti donesena u zakonom predviđenom roku, a o čemu će javnost biti upoznata kada se steknu uslovi za objavu - naveli su iz Suda BiH.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je Srni da se nada da će Apelaciono odjeljenje Suda BiH odlučiti u korist SDS-a.

Ukoliko bude negativno rješenje, Miličević je naveo da je dalji korak obraćanje Ustavnom sudu BiH, a potom i eventualno Evropskom sudu za ljudska prava u Strazbu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže
SDS iz Banjaluke krenuo u veliku narodnu pobjedu: Biće opet VOLjA NARODA! SDS iz Banjaluke krenuo u veliku narodnu pobjedu: Biće opet VOLjA NARODA!
Najčitanije
  • Lokalni izbori 2024: MUP Srpske zaprimio devet prijava između 12.00 i 16.00 časova
    4h 44m
    2
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 11.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    6h 18m
    1
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 15.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    2h 51m
    0
  • Pogledajte grafikon o promjeni broja birača u odnosu na lokalne izbore 2020. godine
    5h 48m
    0
  • Sutra praznik Svete Tekle
    10h 43m
    0