Још седам особа у БиХ позитивно на корону, међу њима четири раднице болнице

05.04.2020. 14:24
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Још седам особа заражено је корона вирусом у БиХ, а ријеч је о четири случаја из Тузле, два из Мостара те једном из Чапљине.

Три медицинске сестре и једна хигијеничарка из Клинике за болести уха, грла и носа у Универзитетском клиничком центру у Тузли заражене су коронавирусом. Ову информацију за Klix потврдио је директор тузланског УКЦ Вахид Јусуфовић.

Према његовим ријечима, оне су биле у контакту са главном медицинском сестром у Клиници за болести уха, грла и носа код које је раније потврђена инфекција корона вирусом.

- Клиника тренутно ради у смањеном капацитету, а у процесу су рада само они који нису били с њима у контакту. Сво особље клинике смо тестирали и тренутно чекамо резултате анализа – рекао је Јусуфовић.

Број заражених коронавирусом у Универзитетсклим клиничком центру у Тузли сада се попео на девет особа. Раније је Одјељење неонатологије у Клиници за дјечије болести затворено због потврде два случаја заразе корона вирусом код медицинске сестре и докторке.

Такође, Клиника за кожне болести у потпуности је затворена јер су SARS-CoV-2 вирусом инфициране медицинска сестра и докторка. У посљедња 24 сата у Свеучилишној клиничкој болници Мостар на COVID-19 тестиран је 81 узорак од чега су три резултата анализа били позитивни. Како су навели из Штаба цивилне заштите ХНК, двије особе су заражене у Мостару, а једна је из Чапљине.

Коментари 0
Повезане вијести
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    10h 54m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    10h 59m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    11h 51m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    12h 5m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    22h 54m
    0